Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Enterprise Greece: 331 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ΑΠΕ και αναπλάσεις

Enterprise Greece: 331 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ΑΠΕ και αναπλάσεις

0
τεχνολογίες ΑΠΕ
Διαφήμιση

Επενδυτικά έργα των 331 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Enterprise Greece, το οποίο κάνει επανεκκίνηση υπό την εποπτεία του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη.

Από τα έργα αναμένεται να δημιουργηθούν 822 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

Ανάπλαση στη Βιοχάλκο

Πρώτο στη σειρά έργο είναι η ανάπλαση του παλαιού και εν μέρει διατηρητέου βιομηχανικού κέντρου της Βιοχάλκο επί της οδού Πειραιώς στον Ελαιώνα Αττικής, το οποίο θα αναδημιουργηθεί σε σύνθετο πολιτιστικό, τουριστικό, συνεδριακό, ιατρικό και εμπορικό πόλο.

13 φωτοβολταϊκά πάρκα

Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία συστάδας 13 φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κεντρική Ελλάδα συνολικής ισχύος 284 MW, με φορέα επένδυσης την εταιρεία Consortium Solar Power Systems, με την συμμετοχή ξένων κεφαλαίων και το οποίο επαναξιολογήθηκε και εγκρίθηκε με βάση τα νέα δεδομένα.

Όπως αναφέρει το exonomix.gr, παρασχέθηκε σύμφωνη γνώμη προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για δύο ακόμη έργα, το μεν αφορά την ανάπτυξη ενός εμπορικού κέντρου στη Μεταμόρφωση Αττικής και το δε, επενδυτικό σχέδιο ξενοδοχιακού ομίλου στο Νομό Λασιθίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο αυτών έργων είναι 250 εκατ. ευρώ και από την υλοποίησή τους αναμένεται να δημιουργηθούν 830 περίπου νέες θέσεις εργασίας.

Στρατηγικές επενδύσεις

enterprise greece sima logotupo 5 1021x580

Το Enterprise Greece «καταγράφει σημαντικά αυξημένο ενδιαφέρον για την δημιουργία Στρατηγικών Επενδύσεων σημαντικού αντίκτυπου στην εθνική και τοπική οικονομία τόσο στους τομείς ΑΠΕ και τουρισμού αλλά και στη βιομηχανία και στον αγρο-διατροφικό τομέα» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση συμπληρώνοντας ότι το ΔΣ έχει θέσει ως προτεραιότητα την αναδιοργάνωση του οργανισμού “με βάση τον νέο νόμο, ώστε να προωθήσει τις εξαγωγές, να προσελκύσει επενδύσεις και να βελτιώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ακολουθώντας πετυχημένα διεθνή πρότυπα».

Διαφήμιση