Αρχική Μεταφορές Έλενα Κουντουρά: Μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας από την ΕΕ

Έλενα Κουντουρά: Μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας από την ΕΕ

0
isodynamo
Διαφήμιση

Τη στήριξη της νησιωτικότητας ζήτησε η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, κατά την ακρόαση της νέας υποψήφιας Επιτρόπου για τις Μεταφορές Adina Valeanπου στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για τις «πράσινες» μεταφορές.

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι επιβάλλεται η στήριξη των απομονωμένων περιοχών και ειδικά των νησιωτικών, που αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα λόγω ανεπαρκούς συνδεσιμότητας-προσβασιμότητας και της μεταφορικής απομόνωσής τους.

Υψηλό μεταφορικό κόστος

Ειδικότερα, ρώτησε την υποψήφια Επίτροπο εάν προτίθεται να λάβει ειδικά μέτρα για το υψηλό μεταφορικό κόστος που επιβαρύνονται τα νησιά. Οι περιοχές αυτές, υποστήριξε, θα χρειαστούν ειδική στήριξη για να αντεπεξέλθουν στο νέο τοπίο των πράσινων μεταφορών που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

Η κ. Κουντουρά ζήτησε επίσης να μην αποκλειστούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες, στο πλαίσιο του «πράσινου» μετασχηματισμού των μεταφορών και το κόστος των μετακινήσεών τους να παραμείνει προσιτό.

Μεταφορές και τουρισμός

EKVALEAN

Επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει η επιτροπή TRAN για την δημιουργία χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου «Μεταφορών και Τουρισμού», που να συμπεριλαμβάνει ισότιμα τους δύο τομείς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τουρισμός χωρίς μεταφορές και μεταφορές χωρίς τουρισμό».

Επιπλέον, η κ. Κουντουρά ζήτησε να υπάρξει μέριμνα σχετικά με το σχεδιασμό και τις νέες τεχνολογίες που προκρίνονται για τη μείωση της ρύπανσης στη ναυτιλία και ειδικότερα στα λιμάνια της Ευρώπης.

Σύμφωνη

Η κ. Valeannou συμφώνησε με την κ. Κουντουρά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νησιωτικότητα και διαβεβαίωσε για τη στήριξη των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘετική η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας της Κομισιόν για την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΗ NASA ερευνά το βυθό της Σαντορίνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ