Αρχική Επιστήμη Έκθεση: Δεινοθήρια και σεκόιες από το απολιθωμένο δάσος Λέσβου

Έκθεση: Δεινοθήρια και σεκόιες από το απολιθωμένο δάσος Λέσβου

Μια έκθεση για την επιστημονική αξία των απολιθωμάτων, αλλά και το ρόλο τους ως δείκτες κλιματικών αλλαγών του παρελθόντος
0
Lesvos

Από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 3 Μαΐου 2020, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, την περιοδική έκθεση «Δεινοθήρια και σεκόιες από το απολιθωμένο δάσος Λέσβου: δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο».

Στόχος της έκθεσης είναι η γνωριμία του κοινού και ιδιαίτερα των μαθητών και των νέων με τα μοναδικής επιστημονικής αξίας απολιθώματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το ρόλο τους ως δείκτες κλιματικών αλλαγών του παρελθόντος αλλά και των επιπτώσεων τους στα οικοσυστήματα.

«Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση που δομείται με κεντρικό έκθεμα το ακριβές πρόπλασμα του Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικές διαστάσεις με ηχητικά εφέ και κίνηση», λέει ο διευθυντής του Μουσείου καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Ζούρος.

Το Δεινοθήριο της Λέσβου είναι ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα θηλαστικών της Ελλάδας, ηλικίας 19 έως 18,4 εκατομμυρίων ετών, το οποίο μετανάστευσε προς την Ευρασία.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικότατα και εντυπωσιακά απολιθώματα από τις πρόσφατες ανασκαφές του 2018 και 2019 από το απολιθωμένο δάσος Λέσβου καθώς και πληροφορίες για τα φυτά και τα ζώα (μικροθηλαστικά, ερπετά, αμφίβια και ψάρια) που έζησαν στην Λέσβο πριν από 19 εκατομμύρια χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here