Αρχική Επιλεγμένα Δασολόγιο: Θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τις προσφυγικές περιουσίες στην Ηλεία

Δασολόγιο: Θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τις προσφυγικές περιουσίες στην Ηλεία

0
DASIKOI XARTES 1021x490
Διαφήμιση

Μείζον πρόβλημα φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω της μη συμπερίληψης των προσφυγικών περιουσιών στους δασικούς χάρτες.

Στον Νομό Ηλείας για παράδειγμα, σε περιοχές όπως η Κάτω Παναγιά και η Αετοράχη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και η Γλύφα και η Λυγιά του Δήμου Πηνειού, συμπεριλαμβάνονται περιουσίες, όπως αγροκτήματα προς καλλιέργεια, που παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό κράτος στους Έλληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα. Τα κτήματα αυτά που δόθηκαν με παραχωρητήρια δεν έχουν συμπεριληφθεί ως τέτοια στους δασικούς χάρτες και πολλά απεικονίζονται ακόμη και σήμερα ως δασικές εκτάσεις. Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει δεκάδες ιδιοκτήτες που καλούνται να προβούν σε διορθώσεις των δασικών χαρτών με κίνδυνο να χάσουν τις αποζημιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αγροτική παραγωγή – πράγμα που συνέβη πέρσι.

Η διαδικασία

3D

Το θέμα έχει αναλάβει η Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία επικοινώνησε τόσο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το συμπέρασμα είναι ότι για να καταβληθούν οι φετινές αποζημιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει είτε οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στο οικείο δασαρχείο –στην περίπτωση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και του Δήμου Πηνειού εξυπηρετούνται από το Δασαρχείο Αμαλιάδας– ώστε να αποσταλούν οι σχετικές ενημερώσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα από αυτήν την επίσημη ενημέρωση θα καταβάλει τις αποζημιώσεις μέχρι τέλος του έτους. Περαιτέρω, για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα, η Δρ. Αυγερινοπούλου συμφώνησε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη να συμπεριληφθεί τροπολογία, η οποία να ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here