Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Αυστηρότερα μέτρα για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Αυστηρότερα μέτρα για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

0
upourgio agrotikis
Διαφήμιση

Την απόφαση για αυστηρότερα και εντατικότερα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη διυπουργική σύσκεψη συμμετείχαν: η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβανίου, καθώς και οι γενικοί γραμματείς Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και Γιώργος Στρατάκος αντίστοιχα, συνοδεία αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, τα μέχρι τώρα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, αποδείχθηκαν αποτελεσματικά, καθώς δεν υπάρχει κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην χώρα μας. Ωστόσο, διαπιστώθηκε η ανάγκη αυστηροποίησης και εντατικοποίησης των μέτρων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, μετά τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στις νότιες περιοχές της Βουλγαρίας τις τελευταίες ημέρες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρο των πυλών το νομοσχέδιο για τον Καταδυτικό Τουρισμό
Επόμενο άρθροΙταλία: Κλιματική Αλλαγή και Βιωσιμότητα θα διδάσκονται στα σχολεία