Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Αντιπλημμυρικά έργα σε 5 αυτοκινητοδρόμους

Αντιπλημμυρικά έργα σε 5 αυτοκινητοδρόμους

0
Διαφήμιση

Αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και στις γύρω περιοχές προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής μετά από αυτοψία στην πληγείσα περιοχή της Κινέτας.

Τα σχετικά κονδύλια μάλιστα αναμένεται να εκταμιευθούν άμεσα καθώς την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει γι΄αυτό το σκοπό η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή. Τα έργα θα προστεθούν στα αντιπλημμυρικά που υπεγράφησαν με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εκ των οποίων τα επτά είναι για την Περιφέρεια της Αττικής και είναι ύψους 150 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες αποτιμήσεις από τα κλιμάκια του υπουργείου που προχώρησαν σε αυτοψίες, οι ζημιές στην περιοχή και στα σπίτια είναι γύρω στα 300, πέρα από τις επιχειρήσεις. Ήδη έγιναν οι πρώτες αποτιμήσεις σε 80 κατοικίες, ενώ ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε ότι «ως υπουργείο θα κινηθούμε άμεσα και με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έτσι ώστε άμεσα, να αποζημιωθούν οι πληγέντες».

Άμεση κινητοποίηση

Κακοκαιρία, βροχές, καταιγίδες, καιρός
«Δεν χρειάζεται να πούμε τι έγινε εδώ πριν από ένα περίπου χρόνο. Καταλαβαίνετε ότι δυστυχώς η ελληνική πολιτεία δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή έτσι ώστε να κάνει όλες τις αντιπλημμυρικές εργασίες, που πρέπει να κάνει ακριβώς αμέσως μετά από αυτήν την φυσική καταστροφή. Εμείς λοιπόν βρισκόμαστε εδώ για να τα κάνουμε αυτά το συντομότερο δυνατόν και σε συνεννόηση και με τον Πρωθυπουργό την άλλη εβδομάδα θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή που είναι υπεύθυνη, έτσι ώστε να εκταμιευθούν αμέσως χρήματα που υπάρχουν για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους», είπε ο κ. Καραμανλής.

Διαφήμιση