Αρχική Περιβάλλον Αναβαθμίζονται οι λιμενικές υποδομές στην περιοχή των Σφακίων

Αναβαθμίζονται οι λιμενικές υποδομές στην περιοχή των Σφακίων

0
sfakia
Διαφήμιση

Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων προχωρά στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών περιοχών του δήμου Σφακίων καθώς, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που αφορά πέντε λιμενικές εγκαταστάσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Ταμείο αντικείμενο της μελέτης που υπέγραψε ο πρόεδρος του Ταμείου Γιάννης Ζερβός με τον ανάδοχο του έργου αποτελεί η σύνταξη μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), οι οποίες έχουν ως αντικείμενο την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τόσο των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων όσο και των προβλεπόμενων κατά περίπτωση νέων έργων.

Αναλυτικά:

  • Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Λιμενικού Ταμείου στη θέση «Πλάκα» του λιμενίσκου της Αγίας Ρουμέλης προβλέπεται η κατασκευή ράμπας εξυπηρέτησης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, με τις κατάλληλες εκβαθύνσεις λιμενολεκάνης και διαμορφώσεις του χερσαίου χώρου.
  • Στη θέση «Μασχάλη» της Αγίας Ρουμέλης θα αξιοποιηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία των λιμενικών υποδομών και με δεδομένη την έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, θα μπορεί να δρομολογηθεί στο επόμενο στάδιο η μελέτη των νέων έργων που έχει συνταχθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
  • Στον λιμενίσκο Λουτρού προβλέπονται έργα βελτίωσης και συντήρησης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών.
  • Στον λιμενίσκο Σκαλωτής προβλέπεται κατασκευή παραλιακών κρηπιδωμάτων, καθώς και διαμόρφωση χερσαίου χώρου.
  • Στον λιμενίσκο Φραγκοκάστελλου προβλέπεται κατασκευή παραλιακών κρηπιδωμάτων, καθώς και διαμόρφωση χερσαίου χώρου.
Διαφήμιση