Αρχική Επιλεγμένα Τέλος οι γούνες και τα άγρια ζώα σε τσίρκο από την Καλιφόρνια

Τέλος οι γούνες και τα άγρια ζώα σε τσίρκο από την Καλιφόρνια

0
tsirko kentriki
Διαφήμιση

Τα περισσότερα ζώα και τα προϊόντα γούνας θα απαγορευτούν στην Καλιφόρνια με απόφαση που πήρε ο κυβερνήτης Gavin Newsom το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα πραγματοποιήσει τις σχετικές απαγορεύσεις.

Ο νόμος θα εμποδίσει τους κατοίκους να πωλούν ή να κατασκευάζουν ρούχα, παπούτσια ή τσάντες με γούνα, ξεκινώντας από το 2023. Οι ομάδες δικαιωμάτων των ζώων επικροτούν το μέτρο ως δράση απέναντι σε απάνθρωπες πρακτικές. Η πρόταση αντιτίθεται σθεναρά στη βιομηχανία γούνας των ΗΠΑ, ενώ σύνδεσμοι παραγωγών έχουν ήδη απειλήσει με μηνύσεις.

Τσίρκο

«Η Καλιφόρνια είναι ηγέτης όσον αφορά την καλή διαβίωση των ζώων και σήμερα αυτό περιλαμβάνει την απαγόρευση της πώλησης γούνας», ανέφερε ο Newsom. «Αλλά κάνουμε περισσότερα από αυτό. Κάνουμε μια δήλωση προς τον κόσμο ότι τα όμορφα άγρια ζώα όπως οι αρκούδες και οι τίγρεις δεν έχουν θέση σε τσίρκο να πηδάνε μέσα από στεφάνια με φλόγες».

Ο νόμος απαγορεύει τα περισσότερα ζώα από παραστάσεις τσίρκου, αλλά εξαιρεί τα σκυλιά, τις γάτες και τα άλογα και δεν ισχύει για τα ροντέο. Η απαγόρευση της γούνας δεν ισχύει για τα χρησιμοποιημένα προϊόντα ή τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για θρησκευτικούς ή φυλετικούς σκοπούς. Δεν αποκλείει την πώληση δέρματος, γούνας σκύλου και γάτας, δέρματος αγελάδας, ελαφιού, προβάτων και αιγών και οτιδήποτε είναι προϊόν ταρίχευσης.

Τσίρκο

Θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό πλήγμα στη βιομηχανία γούνας που παράγει προϊόντα από ζώα όπως νυχτερίδες, τσιντσιλά, κουνέλια και άλλα ζώα, ενώ το πρόστιμο θα είναι βαρύ. Η νέα νομοθεσία του Newsom έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπογεγραμμένη που απαγόρευσε τις πωλήσεις γούνας στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο.

Τσίρκο

Η Peta επαίνεσε και τους δύο νέους νόμους. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τα ζώα στην Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν κακοποιηθεί σε τσίρκο ή έχουν υποστεί ζύμωση για τη γούνα ή το δέρμα τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της, Tracy Reiman.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here