Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Τέλος οι αναρριχήσεις στον ιερό βράχο Ουλουρού της Αυστραλίας

Τέλος οι αναρριχήσεις στον ιερό βράχο Ουλουρού της Αυστραλίας

Η απόφαση θεωρείται ιστορική για τους Αβορίγινες, τους ιθαγενείς πληθυσμούς της Αυστραλίας
0
oulourou

Με μια ιστορική απόφαση, το συμβούλιο του Εθνικού Πάρκου Ουλουρού-Κάτα Τιούτα βάζει τέλος στις αναρριχήσεις στο ιερό βράχο Ουλουρού (Uluru), γνωστός κάποτε στους επισκέπτες ως Ayers Rock.

Ο γιγαντιαίος μονόλιθος, είναι ιερός για τους Αβορίγινες ιθαγενείς Anangu, οι οποίοι διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τους τουρίστες.

Οι αρχές της Αυστραλίας είχαν ανακοινώσει ήδη από το 2017 πως από τον Οκτώβριο του 2019 θα απαγορεύεται εντελώς η ανάβαση στο θρυλικό αξιοθέατο, μετά από ομόφωνο ψήφισμα του συμβουλίου του Εθνικού Πάρκου Ουλουρού-Κάτα Τιούτα.

Η απόφαση θεωρείται ιστορική για τους Αβορίγινες, τους ιθαγενείς πληθυσμούς της Αυστραλίας, στους οποίους συγκαταλέγονται όσοι κάτοικοι της χώρας κατάγονται βιολογικά από τους αυτόχθονες κάτοικους της ηπείρου.

oulourou 1

Οι τοπικές αρχές έχουν ζητήσει επανειλημμένα στους επισκέπτες να μην σκαρφαλώνουν στο αξιοθέατο και για τον σκοπό έχουν τοποθετηθεί και προειδοποιητικές πινακίδες, που καλούν τον κόσμο να αποφεύγει την ορειβασία μέχρι την κορυφή του λόφου από σεβασμό απέναντι στους Ανανγκού, οι οποίοι κατοικούν στο σημείο.

Το Ουλουρού ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1987. Έχει ύψος 348 μέτρα και περιφέρεια 9,4 χιλιόμετρα. Το Ουλουρού και η Κάτα Τιούτα (όρη Όλγκας) είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Εθνικού Πάρκου Ουλουρού-Κάτα Τιούτα. Η περιοχή γύρω από τον μονόλιθο έχει πληθώρα πηγών, νερόλακκων, σπηλαίων και αρχαίων ζωγραφιών.

Το Ουλουρού είναι αξιοσημείωτο για τις αλλαγές στο χρώμα του σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και του έτους, κυρίως για το λαμπερό κόκκινο χρώμα του, την αυγή και το ηλιοβασίλεμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here