Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Τέλη κυκλοφορίας: Στο Taxisnet στις 15 Νοεμβρίου – Προθεσμία έως το τέλος...

Τέλη κυκλοφορίας: Στο Taxisnet στις 15 Νοεμβρίου – Προθεσμία έως το τέλος του χρόνου

0
20191015 5da5c2372e027
Διαφήμιση

Ούτε για φέτος αναμένεται κάποια ελάφρυνση στα τέλη κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης, ενώ υπολογίζεται συνολικά ότι στα ταμεία του Δημοσίου θα εισρεύσουν 1,2 δισ. ευρώ.

Στις 15 Νοεμβρίου

teli kykloforias

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 θα αναρτηθούν στο Taxisnet έως τις 15 Νοεμβρίου 2020, χωρίς καμία αλλαγή – ίσως για τελευταία φορά. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν με τη χρήση των κωδικών τους ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους, να εισέλθουν στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Χρήσιμα

  • Όσοι πληρώσουν μέσω web banking χρειάζονται μόνο την Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Τα πρόστιμα

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά καταβάλλεται:

  • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • Μηδέν ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Η κατάθεση πινακίδων

1740045

Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία. Όσοι υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2019 θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2020, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι Ι.Χ. κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here