Αρχική Επιχειρείν Μεταλλευτική δραστηριότητα μεν, με σεβασμό στο περιβάλλον δε

Μεταλλευτική δραστηριότητα μεν, με σεβασμό στο περιβάλλον δε

0
Giona 2008 09 011
Διαφήμιση

«Δεν πρέπει να ενοχοποιούμε την μεταλλευτική δραστηριότητα, υπό τον όρο φυσικά ότι αυτή γίνεται με σεβασμό των περιβαλλοντικών κανόνων”. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που μετέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης από τη σημερινή του συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).

Ο Σύνδεσμος έθεσε τα αιτήματά του για διάφορα ζητήματα που αφορούν τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας, τη Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος και τη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας, επισήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας: “Υποσχεθήκαμε ότι θα τα δούμε, υπό την αντίληψη όμως που μόλις περιέγραψα. Βιώσιμη ανάπτυξη είναι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».

Ειδικό χωροταξικό σχέδιο

xatzidakis metaleytikes

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΜΕ Αθανάσιος Κεφάλας έθεσε στον υπουργό θέματα που αφορούν την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ρυθμίσεις που αφορούν στην ερμηνεία και την τακτοποίηση της δασικής νομοθεσίας, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν στη χωροταξία των ορυκτών πρώτων υλών. “Είναι ζητήματα τα οποία απασχολούν τον κλάδο επί μακρόν και η επίλυσή τους θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω και από το 3%, που έχει σήμερα στο ΑΕΠ της χώρας, να μπορέσει τουλάχιστον να το διπλασιάσει, αν όχι πολύ περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις δραστηριότητες του κλάδου, ο κ. Κεφαλάς τόνισε ότι έχει ήδη ανατεθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη. “Περιμένουμε να συνεργαστούμε κάτω και από τη σκέπη του Υπουργείου, ώστε αυτό το χωροταξικό σχέδιο να φέρει τους καρπούς που αναμένει τόσο ο κλάδος όσο και η ελληνική κοινωνία».

 

 

 

Διαφήμιση