Αρχική Επιλεγμένα Προς θανάτωση οδεύουν οι παπαγάλοι στη Μαδρίτη

Προς θανάτωση οδεύουν οι παπαγάλοι στη Μαδρίτη

0
παπαγάλος, παπαγάλοι
Διαφήμιση

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης αποφάσισε να μειώσει τον πληθυσμό των παπαγάλων στη πόλη, καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά και υπάρχουν πολυάριθμες καταγγελίες από τους κατοίκους της πόλης για τα προβλήματα που δημιουργούν.

Οι πράσινοι παπαγάλοι – όμοιοι με αυτούς που υπάρχουν και στην Αθήνα – πετούν στον ουρανό της ισπανικής πρωτεύουσας και χτίζουν τεράστιες φωλιές στα δέντρα της.

παπαγάλος, παπαγάλοι

Το συμβούλιο έχει ανακοινώσει σχέδια για δραστική μείωση του αριθμού των πτηνών, μετά από πρόσφατη έρευνα που έδειξε ότι ο πληθυσμός είχε αυξηθεί από 9.000 πουλιά πριν από τρία χρόνια σε 12.000 σήμερα. Το 2005, στη Μαδρίτη υπήρχαν μόνο 1.700 πράσινοι παπαγάλοι. Παρόλο που τα πουλιά προέρχονται από την Αργεντινή, πολλά εισήχθησαν ως κατοικίδια ζώα προτού η ιδιοκτησία τους τεθεί εκτός νόμου, πριν από οκτώ χρόνια.

Το δημοτικό συμβούλιο λέει ότι ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί καθώς οι παπαγάλοι ανταγωνίζονται με άλλα είδη για φαγητό και βλάπτουν το περιβάλλον με την απομάκρυνση της βλάστησης για να χτίσουν τις τεράστιες φωλιές τους. Αναφέρει επίσης ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία καθώς μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο ασθένειες όπως η ψιττακίαση, η γρίπη των πτηνών και η σαλμονέλα.

Σημαντικό πρόβλημα είναι και το μέγεθος των φωλιών τους. «Με το πέρασμα του χρόνου μεγαλώνουν και μπορούν να γίνουν επικίνδυνες καθώς ζυγίζουν μέχρι 200 κιλά», δήλωσε το συμβούλιο, τονίζοντας πως οι φωλιές είναι επικίνδυνες για τους περαστικούς.

παπαγάλος, παπαγάλοι

Οι αρχές της πόλης συνεργάζονται με την ισπανική ορνιθολογική εταιρεία, SEO Birdlife, και θα ξεκινήσουν την επιχείρηση τους επόμενους μήνες. «Θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για τον έλεγχο και τη μείωση του αριθμού των παπαγάλων στην πόλη της Μαδρίτης, καθώς προκαλούν ανησυχία για τους ανθρώπους και είχαμε πολλές καταγγελίες», δήλωσε ο Borja Carabante, εκπρόσωπος για θέματα περιβάλλοντος.

Το συμβούλιο δήλωσε ότι είχε λάβει 197 καταγγελίες για τα πουλιά από τον Ιανουάριο έως το τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους, αλλά δεν αποκάλυψε πόσα παπαγάλοι θα έπρεπε να πεθάνουν. Ωστόσο ο επικεφαλής της βιοποικιλότητας του Συμβουλίου, δήλωσε ότι δεν θα εξαλείψει ολόκληρο τον πληθυσμό και πως αν δεν γίνει κάτι ο πληθυσμός τους θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here