Αρχική Επιχειρείν POLYECO GROUP: Διεθνής πρωτοπορία με νέο μοντέλο περιβαλλοντικής προστασίας

POLYECO GROUP: Διεθνής πρωτοπορία με νέο μοντέλο περιβαλλοντικής προστασίας

0
Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (1)
Διαφήμιση

Το σχεδιασμό και λειτουργία ενός νέου μοντέλου για την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση ανεξέλεγκτων επικίνδυνων αποβλήτων, περιέγραψε στην ομιλία του από το βήμα του ECONOMIST ο κ. Aθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της POLYECO Group, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες στη διαχείριση αποβλήτων σε όλο τον κόσμο και υπερήφανος πρεσβευτής της ελληνικής επιχειρηματικότητας διεθνώς.

Όπως είπε ο κ Πολυχρονόπουλος «Ήρθε η ώρα που οι υπεύθυνες επιχειρήσεις του κλάδου προστασίας του περιβάλλοντος και όχι μόνο, η ιδιωτική πρωτοβουλία που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως υπεύθυνος παίκτης για την επόμενη ημέρα του πλανήτη, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης να δείξει το δρόμο για πρωτοβουλίες που θα παρακάμπτουν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και με συνοπτικές αλλά πάντα νόμιμες διαδικασίες, θα παρακινήσουν, θα εμπνεύσουν και θα φέρουν την αλλαγή φιλοσοφίας και πράξης».

Εστιάζοντας στο νέο μοντέλο περιβαλλοντικής προστασίας που προτείνει η Polyeco, ο κ. Πολυχρονόπουλος σημείωσε σχετικά: «Όχι μόνο πιστεύουμε σ αυτό το μοντέλο, αλλά ήδη. το σχεδιάζουμε στην πράξη Με αφορμή μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να μετατραπεί σε περιβαλλοντική ωρολογιακή βόμβα, μόνοι μας έχουμε αναλάβει να σχεδιάσουμε  μια ολοκληρωμένη λύση, που θα αφορά αναλυτικά την εκτίμηση περιβαλλοντικού κινδύνου, την ασφάλιση του έργου, την ασφαλή απομάκρυνση του πλοίου, την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων που θα προκύψουν και την οικολογική διάλυση του πλοίου. Βλέπουμε λοιπόν, πως οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι απειλούν άμεσα τις οικονομίες των χωρών».

Αναφερόμενος στο όραμα της εταιρείας ο  Εκτελεστικός Πρόεδρος της POLYECO Group εξέφρασε την ανησυχία του ομίλου για το μέλλον του πλανήτη:

«Πλέον βρισκόμαστε στο «σημείο 0», αν και 75 χρόνια πριν ο Δημήτρης Πικιώνης, ο σπουδαιότερος Έλληνας αρχιτέκτονας είχε πει στο κείμενο του με τίτλο «Γαίας ατίμωσης», τα ίδια που λένε τώρα η Greta Tunberg και η Autumn Peltier η οποία έχει δηλώσει ότι το νερό αξίζει να το μεταχειριζόμαστε σαν άνθρωπο με ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην Polyeco Group πιστεύουμε βαθιά στην εγκαθίδρυση ενός νέου κινηματικού μοντέλου για την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση ανεξέλεγκτων επικίνδυνων αποβλήτων. Όπως πιστεύουμε στην ηθική επιχειρηματικότητα που παράλληλα  με την οικονομική δραστηριότητα ενισχύει στην πράξη τις τοπικές κοινωνίες επιτυγχάνοντας την ανάκτηση της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση.

Στο πλαίσιο αυτό, συνδέουμε τη Σύγχρονη Τέχνη με το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη δείχνοντας έναν νέο δρόμο για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά που υλοποιήσαμε όχι πολύ καιρό πριν, στον Ομάν το οποίο έχει συμμετάσχει σε 3  διεθνή φεστιβάλ. Ελπίζω την επόμενη χρονιά που θα ξαναβρεθούμε να έχουμε μαζί μας την Greta, την Autumn και τους απογόνους του Πικιώνη και κοιτάζοντας τους στα μάτια να έχουμε μηδενικές ενοχές για όλα αυτά που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και τελικά τα κάναμε».

 

INFO: To 2016 η Eλληνική Polyeco και η φιλανδική Lamor Corporation ένωσαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν σε συγχώνευση των διεθνών δραστηριοτήτων τους, δημιουργώντας το Polyeco Group. Μετά τη συγχώνευση δημιουργήθηκε μια πλήρως ενοποιημένη εταιρεία ελληνικών συμφερόντων και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πάροχος περιβαλλοντικών υπηρεσιών. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ρύπανσης, εκπαίδευση, αξιοποίηση, απορρύπανση και διαχείριση αποβλήτων, σε πέντε ηπείρους μέσω είκοσι θυγατρικών.Η POLYECO GROUP, έχει ουσιαστική πολυετή δράση για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την εφαρμογή στην ανάδειξη στην πράξη της φιλοσοφίας της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας. Για μία ακόμα χρονιά η εταιρεία στήριξε ως Χρυσός Χορηγός το συνέδριο του EconomistThird Sustainability Economist Summit με κύριο θέμα στην αειφορία και τη βιωσιμότητα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνταγή: Τραγανά κουλουράκια με συκόμελο
Επόμενο άρθροΑπεβίωσε ο κατασκευαστής της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» Ζαν-Πωλ Τεσαντιέ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ