Αρχική Καινοτομία Πεζογέφυρες στην Αθήνα: Τι εμποδίζει την κατασκευή τους

Πεζογέφυρες στην Αθήνα: Τι εμποδίζει την κατασκευή τους

0
πεζογεφυρα1
Διαφήμιση

Δύο χρόνια πέρασαν από την υπογραφή τον Οκτώβριο του 2017 της σύμβασης για την κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε μεγάλους οδικούς άξονες της Αθήνας. Έργο προφανώς χρήσιμο, το οποίο ωστόσο πήρε για τρίτη φορά παράταση, μεταφέροντας την προθεσμία από τις 5 Αυγούστου 2019 στις 15 Απριλίου 2020.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ypodomes.com, οι βασικοί λόγοι σχετίζονται κυρίως με τις δυσκολίες συνεννόησης με τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) για την διευθέτηση διαφόρων πρακτικών ζητημάτων.

Έτσι, στην πεζογέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών, στην περιοχή Παλατάκι, δεν κατέστησαν εφικτές οι απαραίτητες μετατοπίσεις ενώ δεν έχει τροποποιηθεί η οριστική μελέτη από το Δήμο Χαϊδαρίου. Επίσης, στην πεζογέφυρα της Λ.Κηφισίας στη συμβολή με την Πανόρμου έχει κριθεί απαραίτητη η εκπόνηση μελέτης Φωτεινής Σηματοδότησης για τον ισόπεδο κόμβο.

Οι 6 πεζογέφυρες

provata2

Τα σημεία του Λεκανοπεδίου Αττικής όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστούν οι έξι πεζογέφυρες με στόχο την αύξηση της ασφάλειας πεζών και τροχοφόρων είναι:

  • Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος,
  • Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα,
  • Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή,
  • Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι,
  • Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο,
  • Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Η εργολαβία

Αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ανάδοχη είναι η εταιρεία «Στάθης Κοκκίνης» που με ποσοστό έκπτωσης 52,50% ανέλαβε την εργολαβία. Το έργο, το οποίο έχει αρχικό κόστος 12.350.000 (ποσό με ΦΠΑ, χωρίς ΦΠΑ 9.959.677,42 ευρώ), συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020».

 

Διαφήμιση