Αρχική Περιβάλλον Παγκάκια από βρύα για την καταπολέμηση των εκπομπών CO2

Παγκάκια από βρύα για την καταπολέμηση των εκπομπών CO2

0
pagkakia 2
Διαφήμιση

Το Λονδίνο είναι η τελευταία πόλη που απέκτησε έναν παγκάκι βρύας με την ικανότητα να απορροφά τόσο πολλή ατμοσφαιρική ρύπανση όσο ένα μικρό δάσος. Ο κατακόρυφος κήπος, είναι το “CityTree” της Green City Solutions.

Χρησιμοποιώντας μια κάθετη εγκατάσταση βρύας, ο πάγκος μπορεί να απορροφήσει ρύπανση όσο 275 δέντρα σε μόλις 1% του χώρου.

Ο πάγκος έχει ήδη εγκατασταθεί σε πόλεις της Ευρώπης και της Ασίας, όπως το Βερολίνο, το Όσλο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, το Drammen, το Newcastle και το Χονγκ Κονγκ.

pagkakia 1

Το συγκεκριμένο παγκάκι μπορεί να χωρέσει μέχρι και 1.682 γλάστρες από βρύα λειτουργώντας ως φίλτρο σωματιδίων, απορροφώντας το διοξείδιο του άνθρακα και απομακρύνοντας την αιθάλη, και άλλους ρύπους.

Κάθε “CityTree” αφαιρεί 240 τόνους CO2 από την ατμόσφαιρα ετησίως και 250 γραμμάρια σωματιδίων την ημέρα. Ο πάγκος κυριολεκτικά εισπνέει ρύπους και εκπνέει καθαρό οξυγόνο.

Παράλληλα ο πάγκος συνδέεται με το διαδίκτυο και παρέχει έξυπνες μετρήσεις του περιβάλλοντος χώρου, όπως:

  • τα δεδομένα της ρύπανσης,
  • της θερμοκρασίας του αέρα,
  • της ποιότητας του νερού και
  • της υγρασίας του εδάφους στην πόλη.

Επιπλέον, ο πάγκος διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και περιοχές συλλογής νερού, καθιστώντας τον πρακτικά αυτο-βιώσιμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 7 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι συμβαίνουν κάθε χρόνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία στον κόσμο και ίσως τα συγκεκριμένα παγκάκια να είναι η λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.

pagkakia

  • Με πληροφορίες από: Forbes 
  • Επιμέλεια: Ομάδα του Ecozen
Διαφήμιση