Αρχική Διάστημα Όλες οι απαντήσεις για τον Κόκκινο Πλανήτη στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Όλες οι απαντήσεις για τον Κόκκινο Πλανήτη στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

0
5c8261f63b000072066badf8
Διαφήμιση

Με μία πολλά υποσχόμενη ψηφιακή προβολή υποδέχεται την νέα χειμερινή περίοδο το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Πρόκειται για την νέα παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου με τίτλο: «Ο Κόκκινος Πλανήτης», που υπόσχεται να μας ταξιδέψει ως τον γειτονικό μας πλανήτη Άρη και να δούμε τις προσπάθειες εξερεύνησής του όπως δεν τις έχουμε δει ποτέ.

Η ταινία

kokkinos planhths2 1280h800

Πώς έχασε ο Άρης το νερό του; Εμφανίστηκαν άραγε μικρόβια στον Άρη, όταν ο πλανήτης αυτός ήταν πιο φιλόξενος στην ζωή; Πώς εξελίσσεται η εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη, συνεχίζεται και πότε θα περπατήσουν στην επιφάνειά του οι πρώτοι αστροναύτες;

Σε αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα απαντούν τρεις σπουδαίοι Έλληνες επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα: Ο Δρ Σταμάτης Κριμιζής, Ακαδημαϊκός, Διαστημικός Επιστήμονας με διακεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής και συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA, ο Δρ Παναγιώτης Νιάρχος, Ομότιμος Καθηγητής Παρατηρησιακής Αστροφυσικής, Ε.Κ.Π.Α., καθώς και ο Δρ Κοσμάς Γαζέας, Λέκτορας Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας, Μηχανικής στο Τμήμα Φυσικής, Ε.Κ.Π.Α..

Η πρεμιέρα

1 366

Η πρεμιέρα της προβολής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019. Την ημέρα αυτή θα γίνουν δύο προβολές στις 18:30 και στις 20:00, τις οποίες θα προλογίσει ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας, Λέκτορας Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής στο Τμήμα Φυσικής, Ε.Κ.Π.Α..

Η είσοδος την ημέρα της πρεμιέρας είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε προβολή.

Πληροφορίες

Η παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου και θα προβάλλεται καθ’ όλη την χειμερινή περίοδο. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 10+ και ενήλικες.

  • Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ.
  • Για έγκαιρη αγορά εισιτηρίων, μπορείτε να επισκεφθείτε το e-ticket.
Διαφήμιση