Αρχική Μεταφορές Έρχονται έξι νέοι σταθμοί μετρό το καλοκαίρι του 2020

Έρχονται έξι νέοι σταθμοί μετρό το καλοκαίρι του 2020

0
Μετρό
Διαφήμιση

Έξι νέοι σταθμοί του Μετρό πρόκειται να δοθούν σταδιακά στο κοινό το καλοκαίρι του 2020 και του 2021, στο πλαίσιο της επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νικόλαος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αττικό Μετρό, κατά την ομιλία του στο Athens Investment Forum, το καλοκαίρι του 2020 θα ολοκληρωθούν οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, ενώ το καλοκαίρι του 2021 οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.

Μείωση ΙΧ

ΜΕΤΡΟ2

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, με τους νέους σταθμούς υπολογίζεται ότι θα μειωθεί σημαντικά η κυκλοφορία των οχημάτων Ι.Χ. φτάνοντας τα 23.000 ημερησίως με 115 χιλ. πολίτες να εξυπηρετούνται στη ζώνη επιρροής των σταθμών και τη διαδρομή λιμάνι – αεροδρόμιο να φθάνει τα 55 λεπτά.

60 χιλιόμετρα γραμμές

ΜΕΤΡΟ3

Όπως είπε, την τελευταία 20ετία η Αττικό Μετρό έχει θέσει σε λειτουργία και κατασκευάζει 60 χλμ. γραμμών μετρό σε 64 σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνολικού κόστους περίπου 7,2 δισ. ευρώ.

Στο στάδιο της δημοπράτησης είναι και το έργο της Γραμμής 4, το πρώτο τμήμα της οποίας είναι για 13 χλμ. με 15 σταθμούς, με τρένα χωρίς οδηγό και συστήματα στην αιχμή της τεχνολογίας με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ.

Το τραμ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο στάδιο σχεδιασμού/μελετών βρίσκονται συνολικά 37 χλμ. γραμμών με 26 σταθμούς, ενώ 32 χλμ. γραμμών δικτύου τραμ βρίσκονται σε λειτουργία ή σε στάδιο κατασκευής. Στο στάδιο του σχεδιασμού/μελετών βρίσκονται ακόμη 9 χλμ. γραμμής, ενώ το συνολικό κόστος αντιστοιχεί στα 600 εκατ. ευρώ περίπου.

Όσον αφορά την επέκταση του τραμ του Πειραιά, με την ολοκλήρωση του έργου την επόμενη χρονιά (προϋπολογισμός 50 εκατ. ευρώ), εκτιμάται ότι σε ημερήσια βάση θα εξυπηρετούνται 35.000 νέοι επιβάτες.

 

Διαφήμιση