Αρχική Πολιτισμός Στο Μουσείο της Ακρόπολης… «οι πέτρες μιλούν»

Στο Μουσείο της Ακρόπολης… «οι πέτρες μιλούν»

0
petres 3
Διαφήμιση

Η επιτυχημένη πολιτιστική δράση «Οι πέτρες μιλούν», της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) που ξεκίνησε τον Ιούλιο από το Βυζαντινό Μουσείο και συνεχίστηκε όλο το Σεπτέμβριο στην Αρχαία Αγορά/Στοά Αττάλου, ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου με performances στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η δράση θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 11 π.μ. έως 1μ.μ. και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη (χωρίς εισιτήριο) για τους επισκέπτες της Αθήνας και το ευρύ κοινό.

petres 1

Οι πέτρες μιλούν

Θεατρικά δρώμενα που αναδεικνύουν κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αποδίδονται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) σε μια πρωτότυπη σύλληψη, η οποία έχει γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό από τουρίστες και Έλληνες, καθώς παράλληλα με την επίσκεψή τους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και το λόγο των αρχαίων τραγικών, ποιητών και φιλοσόφων.

Ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης, ήρωες διαχρονικοί ζωντανεύουν μέσα από τις «Πέτρες [που] μιλούν». Στόχος της δράσης, η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της: τις τέχνες και τα γράμματα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι θεατές παρακολουθούν το προοίμιο της «Οδύσσειας» (και σε μελοποιημένη απόδοση), αποσπάσματα από τον Επιτάφιο λόγο του Περικλή, από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «Ρητορική» του Αριστοτέλη, την Παλατινή Ανθολογία, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τον Ομηρικό Ύμνο στην Αφροδίτη. Ειδικά στο Μουσείο Ακρόπολης θα ακουστεί και η «Προσευχή επάνω στην Ακρόπολη», του Ερνέστ Ρενάν.

petres 2

Τα κείμενα αποδίδονται από ομάδα σπουδαστών-ηθοποιών της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου.

Στον τρίτο χρόνο τους, «Οι πέτρες μιλούν», επιβραβεύθηκαν και από το Ελληνικό Φεστιβάλ που τις ενέταξε στο πρόγραμμά του «Άνοιγμα στην πόλη». Την οργάνωση παραγωγής της δράσης «Οι πέτρες μιλούν» έχει η «smartconcepts».

Διαφήμιση