Αρχική Καταστροφές Άγνωστοι σκότωσαν τέσσερα ελάφια στον δημοτικό κήπο Κατερίνης

Άγνωστοι σκότωσαν τέσσερα ελάφια στον δημοτικό κήπο Κατερίνης

0
ελάφια
Διαφήμιση

Ο δήμος Κατερίνης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για δολιοφθορά, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου σημειώθηκε νέα επίθεση στον δημοτικό κήπο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ακόμη τεσσάρων ελαφιών.

Για το συμβάν ενημερώθηκε αμέσως ο δήμαρχος, Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την υποβολή της μήνυσης, καθώς είναι το δεύτερο κρούσμα μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

«Πριν από μια εβδομάδα είχαμε ένα περιστατικό πάλι στον ίδιο χώρο, με δύο νεκρά ελάφια. Το ίδιο συνέβη και τώρα, σ’ έναν χώρο που παραλάβαμε ως ζωολογικό κήπο και δεν έχει αδειοδοτηθεί από την προηγούμενη διοίκηση», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κουκοδήμος, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην δημάρχου και νυν βουλευτή, Σάββα Χιονίδη.

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Ο πρώην δήμαρχος λέει ότι αυτά τα ζώα που βρίσκονται στον δημοτικό κήπο είναι δικά του. Του ζήτησα με επιστολή να φέρει τα τιμολόγια αγοράς και τα πιστοποιητικά υγείας τους. Εμείς θα βγάλουμε τις νόμιμες άδειες που απαιτούνται για να κάνουμε ζωολογικό κήπο ή καταφύγιο ή ό,τι επιτρέπει ο νόμος. Υπάρχουν μεγάλα τρωκτικά που τρώνε την τροφή των ζώων, τα οποία στεγάζονται σ’ έναν υποτιθέμενο ζωολογικό κήπο που είναι όμορος με σχολικό συγκρότημα με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι», πρόσθεσε ο κ. Κουκοδήμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη από τον δήμο Κατερίνης, η νέα επίθεση και ο θανάσιμος τραυματισμός τεσσάρων ακόμη ελαφιών υποχρεώνει τη νέα δημοτική αρχή να λάβει μέτρα και να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές καθώς, όπως αναφέρεται, υπάρχουν υποψίες για δολιοφθορά.

Διαφήμιση