Αρχική Μεταφορές Μετρό Θεσσαλονίκης: Προς νέα παράταση;

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προς νέα παράταση;

0
Μετρό Θεσσαλονίκης
Διαφήμιση

Το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε, μέχρι να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη: το μετρό της Θεσσαλονίκης θυμίζει το… γεφύρι της Άρτας που “ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν”.

Αυτή τη φορά η αναβολή ήρθε από την κοινοπραξία κατασκευής (AIASA), η οποία, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος μιλώντας σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, υπέβαλε αίτημα παράτασης της συνολικής προθεσμίας του έργου μέχρι τον Μάρτιο του 2025. Συγκεκριμένα ζητά παράταση κατά 1.567 ημερολογιακές ημέρες, μέχρι δηλαδή την 14η Μαρτίου 2025.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2023

Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο κ. Ταχιάος, ωστόσο, διαβεβαίωσε πως η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το μετρό στο σύνολο της βασικής γραμμής και με το σταθμό Βενιζέλου σε λειτουργία, μέχρι τον Απρίλιο του 2023. Σημείωσε μάλιστα πως «κακώς ενοχοποιείται η απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου μιας και με την απόσπαση και επανοτοποθέτηση των ευρημάτων δεν διακινδυνεύει η ακεραιότητά τους περισσότερο από ότι θα διακινδύνευε με την διαδικασία την in situ παραμονής τους. Ο τυχόν κίνδυνος από την απόσπαση των ευρημάτων από τον σταθμό Βενιζέλου, θα ήταν στην χειρότερη περίπτωση ισοδύναμος με την in situ παραμονή», είπε.

Και μετρό και αρχαία

Μετρό Θεσσαλονίκης

Πρόσφατα πάντως ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, είχε επισημάνει από το βήμα της βουλής ότι «αν δεν πάμε στη λύση της απόσπασης κινδυνεύουμε να χάσουμε τις προθεσμίες και τότε η χώρα θα κινδυνεύει να υποχρεωθεί με επιστροφή της χρηματοδότησης» υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει και μετρό και αρχαία».

Α.Χ.

Διαφήμιση