Αρχική Ανακύκλωση Κομποστοποίηση στον Δήμο Βριλησσίων

Κομποστοποίηση στον Δήμο Βριλησσίων

0
kompostop

Στον αγώνα της ανακύκλωσης έχει μπει δυναμικά ο Δήμος Βριλησσίων.

Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης ReΤhink, έχει εγκαταστήσει ήδη κομποστοποιητές στο Πάρκο Θεωδωράκη (ΤΥΠΕΤ), στο Πάρκο Ρεματιάς και στο 1ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων και ξεκινά δράσεις ενημέρωσης των δημοτών για τα οφέλη και τους στόχους της πρωτοβουλίας.

Ενημέρωση

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βριλησσίων καλεί όλους τους δημότες, χρήστες και μη, να γίνουν κοινωνοί αυτής της δράσης, συμμέτοχοι και συνδημιουργοί, και να συμβάλλουν στη διεύρυνση και επέκταση του δικτύου.

Γι᾽ αυτό και την Τετάρτη 30-10-2019, ώρα 17.00 – 18.30 στο Πάρκο Ρεματιάς, βόρεια είσοδος, επί της οδού Μυκηνών, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση συνεργασίας (πικνίκ και θεματική κουβέντα για την συνοικιακή κομποστοποίηση) κατά την οποία θα γίνουν:

  • ενημέρωση για το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης
    • συζήτηση για την ορθή χρήση του Δικτύου
    • ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας σχετικά με το Δίκτυο
    • μοίρασμα κομπόστ και παραδοσιακών σπόρων από την Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του Αγροκτήματος Φοίφα
  • δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους.

Αστικό “εργαλείο”

Η Συνοικιακή Κομποστοποίηση αποτελεί ένα αστικό εργαλείο διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων προς τους κατοίκους, οι οποίοι μετατρέπονται από παραγωγοί οργανικών υπολειμμάτων σε παραγωγούς κομπόστ (πλούσιου εδαφοβελτιωτικού χώματος).

Η συμβολή αυτή οδηγεί στη δημιουργία μιας κοινότητας μηδενικών αποβλήτων, ένα εγχείρημα πρωτοποριακό όσο κι επιτακτικό σε μια εποχή που κάθε μας κίνηση έχει πλέον άμεση και φανερή επίδραση στο πλανήτη που ζούμε.

Facebook: ReThink-Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here