Αρχική Επιχειρείν Κλιματική αλλαγή: Η υπ’αριθμόν 1 απειλή για τον επιχειρηματικό κόσμο

Κλιματική αλλαγή: Η υπ’αριθμόν 1 απειλή για τον επιχειρηματικό κόσμο

0
Εθνικό Σχέδιο για Ενέργεια και Κλίμα
Διαφήμιση

Και όμως, η κλιματική αλλαγή συνιστά μέγιστη απειλή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων παγκοσμίως. Αυτό καταδεικνύει η έρευνα της KPMG “Global CEO Outlook 2019”, στην οποία συμμετείχαν 1.300 διευθυντικά στελέχη από 11 βασικές αγορές και 11 βασικούς κλάδους.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, οι κίνδυνοι που ελλοχεύει η κλιματική κρίση, είναι μεγαλύτεροι από τις αναδυόμενες τεχνολογίες, την επιστροφή στον εδαφισμό, την κυβερνοασφάλεια και τον λειτουργικό κίνδυνο.

Καθαρές μορφές ενέργειας και προσωπική δέσμευση

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ΑΠΕ

Το 76% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η ανάπτυξη της εταιρείας τους θα εξαρτηθεί από την ικανότητά τους να στραφούν προς μια οικονομία καθαρών τεχνολογιών με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Περισσότεροι από το 80% των CEOs των κλάδων ενέργειας αναφέρουν ότι ηγούνται προσωπικά της τεχνολογικής στρατηγικής των επιχειρήσεων τους, ενώ σε ποσοστό 79% επενδύουν περισσότερα κεφάλαια στην αγορά νέων τεχνολογιών με στόχο να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα της επιχείρησής τους. Το 94% εξ αυτών δηλώνουν σίγουροι για τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας τους, ενώ σε ποσοστό μόλις 65% έχουν την ίδια βεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία.

Στο θέμα της ανάπτυξης, σε ποσοστό 60% συμφωνούν ότι ενεργούν με ευελιξία στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον – και ότι αν καθυστερήσουν να αναλάβουν δράση, ίσως βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με πτώχευση.

Τι μέλλει γενέσθαι

πράσινη ενέργεια

Για τα επόμενα τρία χρόνια το 66% των στελεχών σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις για τον εντοπισμό της ανατροπής και των διαδικασιών καινοτομίας. Επίσης, σκοπεύουν να δημιουργήσουν προγράμματα για νεοφυείς επιχειρήσεις, να προωθήσουν τη συμμετοχή σε κοινοπραξίες του κλάδου με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και την εύρεση εταιρικών κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου.

Για να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις τους είναι προετοιμασμένες για το μέλλον, περισσότεροι από 85% σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των υπαλλήλων τους στις νέες ψηφιακές δυνατότητες, ώστε είναι πιο αποτελεσματικοί.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣταδιακή απολιγνιτοποίηση από το 2020 – Άγνωστο το μέλλον της Πτολεμαΐδας 5
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ