Αρχική Καταστροφές Καταρράκτης λάσπης στην Κεφαλονιά – Βροχερό και το Σαββατοκύριακο

Καταρράκτης λάσπης στην Κεφαλονιά – Βροχερό και το Σαββατοκύριακο

0
kakokairia3
Διαφήμιση

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε η Κεφαλονιά λόγω της κακοκαιρίας. Τόνοι λάσπης κυριολεκτικά έπνιξαν σπίτια και επιχειρήσεις. Στο χωριό Αγία Ευφημία η ποσότητα ήταν τέτοια που έμοιαζε με καταρράκτη λάσπης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο inkefalonia.gr, τα φαινόμενα έπληξαν ακόμη περισσότερο την περιοχή σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε είναι ότι χρειάστηκαν μηχανήματα για να σπάσουν τμήμα των στηθαίων και να επιταχυνθεί η μεταφορά του μεγάλου όγκου νερού προς τη θάλασσα.

Κεραυνοί και βροχές

xalazi

Συνολικά στη χώρα, την Παρασκευή έγιναν αντιληπτοί από το διάστημα σχεδόν 27.000 κεραυνοί τους οποίους κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ». Όσο για τις βροχοπτώσεις, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά και στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά.

Μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας

plimmes

Τέλος εντυπωσιακή ήταν η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου τις μεσημεριανές ώρες, κάτι που είχαμε τονίσει και στις προγνώσεις μας. Στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου η θερμοκρασία παρουσίασε σημαντική πτώση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι νοτιάδες διατήρησαν τις θερμοκρασίες σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Ιδιαίτερα μάλιστα στη Βόρεια Κρήτη οι νότιοι άνεμοι έδρασαν ως καταβάτες εκτοξεύοντας τη μέγιστη θερμοκρασία στα Χανιά στους 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Βίντεο από δορυφόρο

H υπηρεσία «meteo.gr», έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο όπου φαίνονται καθαρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως τα κατέγραψε ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 της EUMETSAT.

Ο καιρός το Σάββατο

sunnefa pano apo tin athina

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, με αντίστοιχο με τις προηγούμενες ημέρες βροχερό σκηνικό:

  • Θράκη και στη Μακεδονία: τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και η θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.
  • Θεσσαλονίκη: πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά και το θερμόμετρο από 15 έως 23 βαθμούς.
  • Ήπειρος, νησιά του Ιονίου και δυτική Στερεά Ελλάδα: νεφώσεις με τοπικές βροχές και η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.
  • Πάτρα: συννεφιά με βροχές κατά περιόδους.
  • Πελοπόννησο;: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και ο υδράργυρος από 12 έως 27 βαθμούς.
  • Κύθηρα: πρόσκαιρη συννεφιά και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.
  • Κρήτη και Κυκλάδες: ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις και λίγες βροχές, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 19 έως 27 βαθμούς.
  • Δωδεκάνησα και νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου: τοπικές βροχές και το πρωί καταιγίδες, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.
  • Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα: τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και ο υδράργυρος από 14 έως 27 βαθμούς.
  • Αττική: ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Διαφήμιση