Αρχική Διάστημα Φωτογραφήθηκε ο πρώτος διαστρικός κομήτης (video)

Φωτογραφήθηκε ο πρώτος διαστρικός κομήτης (video)

0
NASA
Διαφήμιση

Η NASA, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του διαστρικού κομήτη 2Ι/Μπορίσοφ, η οποία τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Η φωτογράφηση του Hubble παρέχει στους αστρονόμους την καλύτερη έως τώρα εικόνα του «επισκέπτη» και αποκαλύπτει μια συγκέντρωση σκόνης γύρω από τον παγωμένο πυρήνα, ο οποίος είναι πολύ μικρός για να γίνει διακριτός από το τηλεσκόπιο.

Ο 2Ι/Μπορίσοφ είναι το δεύτερο γνωστό διαστρικό σώμα που διέρχεται από το ηλιακό σύστημα μας μετά τον «Οουμουαμούα» που είχε εντοπισθεί το 2017. Ενώ όμως ο δεύτερος φάνηκε να είναι ένας αδρανής γυμνός βράχος, ο Μπορίσοφ είναι ενεργός όπως ένας κανονικός κομήτης, γι’ αυτό θεωρείται πλέον, ως ο πρώτος επιβεβαιωμένος διαστρικός κομήτης, ο οποίος πιθανώς έλκει την καταγωγή του από κάποιο άλλο αστρικό (ηλιακό) σύστημα.

Το Hubble τον φωτογράφησε σε απόσταση περίπου 420 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Ο Μπορίσοφ, που κινείται με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 150.000 χιλιομέτρων την ώρα, θα κάνει την κοντινότερη προσέγγιση του στον Ήλιο στις 7 Δεκεμβρίου. Έως τα μέσα του 2020 θα έχει αρχίσει το ταξίδι εξόδου του από το ηλιακό μας σύστημα.

***

Διαβάστε επίσης:

 

Διαφήμιση