Αρχική Καταστροφές Φωτιά στην Καλιφόρνια -Εκκενώνονται πόλεις του Σαν Φρανσίσκο

Φωτιά στην Καλιφόρνια -Εκκενώνονται πόλεις του Σαν Φρανσίσκο

0
kalifornia
Διαφήμιση

Εκατοντάδες κάτοικοι απομακρύνονται από την κομητεία Σονόμα του Σαν Φρανσίσκο, εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Η πυρκαγιά πυροδοτούμενη από τους θυελλώδεις ανέμους, έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 40.000 στρέμματα γης, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Οι αρχές εξέδωσαν εντολές εκκένωσης στο Γκεϊσέρβιλ, μια μικρή πόλη 1.000 κατοίκων που περιβάλλεται από αμπελώνες, μεταξύ άλλων εκείνους ιδιοκτησίας του διάσημου σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα.

«Εάν βρίσκεστε στο Γκεϊσέρβιλ, φύγετε αμέσως» κάλεσε σήμερα τα ξημερώματα, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σονόμα, την ώρα που η φωτιά “Kincade”, την οποία τροφοδοτούν άνεμοι ταχύτητας 120 χλμ/ώρα, εξαπλώνεται ραγδαία.

«Η πυρκαγιά εξαπλώνεται ταχύτατα, να αναμένετε τις εντολές εκκένωσης από τις αρχές» ζήτησε με μήνυμά του στο Twitter ο γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Μάικ ΜακΓκάιρ.

Μεγάλα τμήματα της Καλιφόρνιας έχουν τεθεί σε συναγερμό αυτήν την εβδομάδα, με τις αρχές να προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Καλιφόρνιας εξέδωσε προειδοποίηση για την κομητεία του Σαν Ντιέγκο, στο νότιο τμήμα της πολιτείας, όπου οι άνεμοι ενδέχεται να ευνοήσουν τις εκδηλώσεις πυρκαγιάς σήμερα και αύριο.

kalifornia

Διαφήμιση