Αρχική Τεχνολογία Επιστήμονες δημιούργησαν οθόνες πιο… ανθρώπινες (βίντεο)

Επιστήμονες δημιούργησαν οθόνες πιο… ανθρώπινες (βίντεο)

0
Project Skin On
Διαφήμιση

Έχετε βαρεθεί να πληκτρολογείτε στην γυάλινη και “κρύα” οθόνη του smartphone σας; Ερευνητές τώρα δημιουργήσαν μία συσκευή που ανεβάζει την αλληλεπίδρασή σας με το κινητό -ή και τον υπολογιστή σας- σε άλλο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξαν μια τεχνητή συσκευή, εμπνευσμένη όμως από το ανθρώπινο δέρμα, η οποία ονομάζεται «Project Skin On». Η συσκευή αυτή υπόσχεται να δώσει μια διαφορετική αίσθηση στις συσκευές με τις οποίες αλληλεπιδρούμε σε καθημερινά επίπεδο, όπως είναι τα smartphones και τα wearables. H συσκευή αυτή, που μοιάζει αρκετά με την ανθρώπινη επιδερμίδα, πέρα από το ότι μπορείς να την πατήσεις και να την «τσιμπήσεις», μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θήκη για smartphone, λουράκι για smartwatch ή και touchpad για λάπτοπ.

Αυτή η μορφή δέρματος δεν είναι απλώς ότι μοιάζει ρεαλιστική, αλλά παράλληλα μπορεί να ανιχνεύσει μια ποικιλία χειρονομιών επιτρέποντας έτσι σε ηλεκτρονικές συσκευές να «αισθανθούν» το άγγιγμα του χρήστη.

«Η ιδέα μπορεί να μοιάζει κάπως περίεργη, αλλά επί της ουσίας δεν είναι, γιατί εμείς ως άνθρωποι χρησιμοποιούμε καθημερινά το δέρμα μας ως μέσο αλληλεπίδρασης. Άρα, γιατί να μην το προσαρμόσουμε στις συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας;», αναφέρει η υπεύθυνη του πρότζεκτ, Anne Roudaut, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Εκτός αυτού, το «Project Skin On» μπορεί να θεωρηθεί ότι εν μέρει καλύπτει ένα συναισθηματικό κενό στους χρήστες, καθώς η επαφή με αυτό το ψεύτικο ανθρώπινο χέρι μπορεί να λειτουργήσει θετικά λόγω της δημιουργίας της ψευδαίσθησης ανθρώπινης επαφής.

Δείτε τα επίσημα βίντεο του Project Skin On

Διαφήμιση