Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Ελληνική Εταιρία Μαστολογίας: 40 χρόνια προσφοράς

Ελληνική Εταιρία Μαστολογίας: 40 χρόνια προσφοράς

0
Διαφήμιση

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ), γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της στην Ελληνική Κοινωνία διοργανώνοντας ένα Gala Dinner την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20.00 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η καταξιωμένη συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, καθώς και η Έλλη Πασπαλά.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διπλός, καθώς με απόφαση των Μελών του Δ.Σ. της ΕΕΜ μέρος των εσόδων, εκτός από την ενίσχυση του επιστημονικού και κοινωνικού έργου της ΕΕΜ, θα διατεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου.

A3 afisa

Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ), είναι ένα μη κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 1979, με υπόδειξη του τότε Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (Senologic International Society – SIS) του αείμνηστου Καθηγητού Charles Marie Gros και της οποίας παραμένει θυγατρική Εταιρεία.

Στην  40ετή της διαδρομή, ασχολείται:

  • με τη συνεχή μετεκπαίδευση των ειδικών στον μαστό ιατρών
  • την ενημέρωση των μη ειδικών ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού  στα σύγχρονα επιτεύγματα της Μαστολογίας
  • στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού
  • την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη», το οποίο παρέχει  δωρεάν  τις υπηρεσίες του.
  • την ίδρυση και λειτουργία της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας, για να καλύψει το κενό στην εκπαίδευση

Για να επιτύχει τους σκοπούς της, η Εταιρεία διοργανώνει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια για τους ειδικούς και μη ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ενώ για την ενημέρωση και επαγρύπνηση του κοινού, οργανώνονται ενημερωτικές Ημερίδες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπου εξειδικευμένοι ιατροί μιλούν για θέματα διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού και διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κοινού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα:

  • 14 Πανελλήνια Συνέδρια Μαστολογίας με διεθνή συμμετοχή στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος,
  • το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μαστολογίας στην Αθήνα το 1988,
  • το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας στη Ρόδο το 1992,
  • το 22ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα του καρκίνου του μαστού, στην Αθήνα το 1998, καθώς και
  • 35 Επιστημονικές Ημερίδες σε ιατρούς και 120 Ενημερωτικές Ημερίδες για το κοινό σ’ όλη την Ελλάδα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι η ΕΕΜ έχει λάβει έγκριση από τη Διεθνή Εταιρεία Μαστολογίας να διοργανώσει το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας το 2020 στην Ελλάδα.

Η ΕΕΜ το 2002 ίδρυσε και λειτουργεί μέχρι σήμερα το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη», στο οποίο έδωσε αυτό το όνομα  για να τιμήσει την αξέχαστη ηθοποιό, που χάθηκε από αυτή τη νόσο, επειδή δεν γνώριζε για την έγκαιρη διάγνωση. Το Κέντρο παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και στα μέλη των οικογενειών τους.

Το Κέντρο που από τον Ιούλιο του 2004 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων από τον Μάρτιο του 2014 στεγάζεται στο Καλφοπούλειο -1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Σόλωνος 78 και λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00.  Επιπλέον εξυπηρετεί και γυναίκες από διάφορα μέρη της χώρας με τηλεφωνικές συνεδρίες, ή/και μέσω Skype..

Διαφήμιση