Αρχική Επιστήμη Έκθεση για τα ορυκτά στη Θεσσαλονίκη από τις 7 Οκτωβρίου

Έκθεση για τα ορυκτά στη Θεσσαλονίκη από τις 7 Οκτωβρίου

0
orukta
Διαφήμιση

Tο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), διοργανώνουν από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 31 Μαΐου του 2020 την έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η τέχνη».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο την Τρίτη 7 Οκτωβρίου.

ορυκτα

Η έκθεση αυτή δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ΣΜΕ και παρουσιάζεται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο νέο κτήριο στο λιμάνι (Προβλήτα Α΄), προκειμένου να φιλοξενηθεί και να προβληθεί στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ύστερα από την μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε στην Αθήνα από μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα με τα εκθέματα θα υπάρχει προβολή βίντεο και ξεναγήσεις όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πως αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία αλλά και την εξέλιξη της επιστήμης.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ, ο οποίος έχει και την οργανωτική φροντίδα της Έκθεσης. Έχει ως σκοπό να φέρει τo ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τους μαθητές όλων των βαθμίδων, κοντά στη χρησιμότητα των ορυκτών στην καθημερινή ζωή και τη διαχρονική αναγκαιότητά τους στην
εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

ορυκτα2

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλλάδα: Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη αποικία νυχτερίδων στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΒεζούβιος: Αναπτύσσεται νέα μέθοδος για το διάβασμα των καμένων χειρόγραφων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ