Αρχική Καταστροφές Εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα πριν έρθουν οι βροχές

Εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα πριν έρθουν οι βροχές

0
ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Διαφήμιση

Εν όψει του χειμώνα και των επικείμενων βροχοπτώσεων, το Υπουργείο Υποδομών κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να αποφύγει τα τραγικά φαινόμενα των τελευταίων ετών. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζει σειρά αντιπλημμυρικών έργων στις πιο ευάλωτες περιοχές, τα οποία υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν συνολικά γύρω στα 359 εκατ. ευρώ – αρκεί να συνταχθούν εγκαίρως και οι σχετικές μελέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.gr για κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη κατατεθεί μελέτες ενώ για κάποιες άλλες, υπάρχουν μόνο προμελέτες. Σε αυτή τη φάση καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να συγκεντρωθούν και να ωριμάσουν μελετητικά όλα τα απαραίτητα έργα, να τρέξει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να οριστικοποιηθεί ποια έργα θα προχωρήσουν. Το επόμενο βήμα θα είναι η υπογραφή συμφωνίας με κάθε παραχώρηση και η δέσμευση των αντίστοιχων πιστώσεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από το εθνικό σκέλος του ΕΣΠΑ.

Η λίστα των έργων

πλημμύρες

Τα αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια Οδός, εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 40 εκατ. ευρώ. Ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία προγραμματίζονται τα εξής:

  • Κατασκευή τάφρου κοντά στο Νεκροταφείο Ρίζας, χ.θ. 6+120 έως 6+280.
  •  Έργα προστασίας γεφυρών Π.Ε.Ο. & της Σ.Γ. και γεωτρήσεων Μεσολογγίου καθώς έργο προστασίας βάθρων γέφυρας Ιόνιας Οδού και κατασκευή υδροληψίας αρδευτικών δικτύων Γαλατά και Αγ. Γεωργίου στον ποταμό Εύηνο, περί την χ.θ. 19+300.
  • Καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Ζεστής, χ.θ. 28+341.
  •  Καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Αγριλιάς, χ.θ. 32+212,70 έως χ.θ. 33+534,70.
  • Συλλεκτήρας κατά μήκος της Π.Ε.Ο. από την οδό Αγ. Αθανασίου έως το ρέμα Αγριλιάς, χ.θ. 33+944,58.
  • Νέα τάφρος στην περιοχή του Μεσολογγίου, περί την χ.θ. 172 +480 έως 172+872.
  • Καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Χρυσοβέργι Ανατολικό χ.θ. 50+897,80 και Δυτικό περί την χ.θ. 48+515,
  • Αποδέκτης ευρύτερης περιοχής κόμβου Χαλικίου, χ.θ. 50+253,80 έως χ.θ. 50+897,80.
  • Καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Χαβάς, περί την χ.θ. 106+414,60.
  • Καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Κακαβάκια, περί την χ.θ. 106+997,80.

Στην Αττική

Αντιπλημμυρικά έργα όμως σχεδιάζονται και για την Αττική, στην Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης: στα Ρέματα, Χελιδονούς και Κοντοχρήστος για τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί προμελέτες στο Υπουργείο.

Διαφήμιση