Αρχική Περιβάλλον Δήμος Αθηναίων: Καθαριότητα και μνημείο κατά της μισαλλαδοξίας

Δήμος Αθηναίων: Καθαριότητα και μνημείο κατά της μισαλλαδοξίας

0
antoniadoy3
Διαφήμιση

Όποιος-α είχε περάσει τελευταία από την περιοχή της ΑΣΟΕΕ, θα είχε πολλά να πει για το …υγιές και ασφαλές περιβάλλον εκπαίδευσης των παιδιών. Στην παρακείμενη οδό Αντωνιάδου μάλιστα, η παραβατικότητα καλά κρατούσε με αποτέλεσμα πριν λίγες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά με ορμητήριο κτίριο επί της συγκεκριμένης οδού.

Σε αυτό λοιπόν το σημείο επέλεξε αυτή τη φορά να παρέμβει ο δήμαρχος της Αθήνας, προχωρώντας σε γενικό καθαρισμό και «επιστρέφοντας» τον δρόμο στους πολίτες και τους φοιτητές της πόλης.

Γενική καθαριότητα

antoniadoy1

Το προσωπικό της καθαριότητας με όλον τον διαθέσιμο τεχνολογικό εξοπλισμό προχώρησε σε γενική καθαριότητα της οδού Αντωνιάδου τόσο στο πεζοδρόμιο όσο και στο οδόστρωμα. Τα πεζοδρόμια καθαρίστηκαν με απορρυπαντικό και ειδικά χημικά ενώ το οδόστρωμα πλύθηκε με πεπιεσμένο νερό και καθαρίστηκε με ειδικό σάρωθρο. Ο δρόμος παραδόθηκε καθαρός και περιποιημένος σε κατοίκους, επισκέπτες, φοιτητές και καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Η Οδός «Ζακ Κωστόπουλου»

glastonos intime 426990

Λίγο πιο κάτω πάντως, πριν η Πατησίων εκβάλλει στην Ομόνοια, στην οδό Γλάδστωνος, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Στον μικρό αυτό εμπορικό δρόμο διαδραματίστηκε πριν λίγους μήνες η τραγική δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Εδώ ο δήμαρχος, εξετάζοντας πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσου Ηλιόπουλου να μετονομαστεί ο δρόμος σε οδό «Ζακ Κωστόπουλου», αντιπρότεινε «μια πιο καθολική κίνηση»: να τοποθετηθεί στην Αθήνα, ένα μνημείο «κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους».

«Ακριβώς επειδή ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους ας μην περιορίζουμε τη συζήτηση στη μετονομασία ενός δρόμου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης. «Άλλωστε, το λέω και με προσωπική εμπειρία, πολλές φορές αυτές οι μετονομασίες κινδυνεύουν να λειτουργήσουν αντίστροφα, διότι χύνεται πολύ δηλητήριο και δυστυχώς υπάρχει πολλή τοξικότητα».

Η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε αναμένεται να ενημερωθούμε για τον χώρο και το χρονοδιάγραμμα…

 

Διαφήμιση