Αρχική Επιλεγμένα Δήμος Αθηναίων: Διαρκής αγώνας σε όλες τις γειτονιές

Δήμος Αθηναίων: Διαρκής αγώνας σε όλες τις γειτονιές

0
ΕΞΑΡΧΕΙΑ1

«Ο Δήμος της Αθήνας είναι παρών και δίνει τις μάχες του σε όλη την πόλη. Δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει όλες τις μάχες. Αλλά θα τις δώσει όλες, είτε είναι στα Εξάρχεια, είτε είναι στη Φωκίωνος Νέγρη, είτε είναι στον Άγιο Παντελεήμονα, είτε στον Κολωνό. Και στις 129 γειτονιές της Αθήνας δίνει την μάχη της καθημερινότητας». 

Το παραπάνω μήνυμα έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Το αυτονόητο

ΦΩΚΙΩΝΟΣ4

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις σημειακές παρεμβάσεις του δήμου στην πόλη: «Εμείς κάναμε και κάνουμε τη δουλειά μας. Πήγαμε και σηκώσαμε το κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων. Σηκώσαμε όμως και ένα μεγάλο περίπτερο που έκλεινε όλη την αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον τουριστικούς δρόμους της πόλης. Πήγαμε στο Μετς και ξηλώσαμε εμπόδια, κάποιους παλιούς εγκαταλελειμμένους κάδους ανακύκλωσης που ουσιαστικά είχαν γίνει εστίες βρωμιάς. Στη Φωκίωνος Νέγρη έγιναν ήδη παρεμβάσεις όπως και σε πολλές ακόμα περιοχές της πόλης. Όμως όλο αυτό που έγινε και θα γίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην Αθήνα, είναι το αυτονόητο. Έγινε ολόκληρη συζήτηση επειδή πήγαμε στα Εξάρχεια και καθαρίσαμε την πλατεία. Ξαναλέω: το αυτονόητο κάναμε. Αλίμονο μας αν βγαίνουμε να πανηγυρίζουμε επειδή κάνουμε το αυτονόητο για την πόλη».

Υιοθέτησε την Πόλη σου

αθηνα3

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» που ανακοινώθηκε χθες και παρουσιάστηκε και από το ecozen: «Απευθύνομαι σε όσους αγαπούν, νοιάζονται  και  πονάνε την Αθήνα. Τι λέμε, λοιπόν; Λέμε πως ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι κρατικό. Θέλουμε να ζητήσουμε από όλους τη βοήθειά τους. Να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στην αλλαγή της πόλης. Η Αθήνα είναι υποχρέωση του Δήμου, του Δημάρχου, είναι όμως δικαίωμα όλων. Υιοθετείστε, λοιπόν, από ένα δρόμο, μία πλατεία, μία παιδική χαρά, μέχρι ένα παγκάκι ή ένα δένδρο. Είτε είστε ίδρυμα, είτε είσαι μια επιχείρηση είτε ένας δημότης της Αθήνας»

Οι αρμοδιότητες του δήμου

kentro touristas

Όσον αφορά το θέμα των αρμοδιοτήτων ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις με την κυβέρνηση και έχει κατατεθεί μια πρόταση για τροπολογία, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον δήμο να λειτουργεί εντός των ορίων της πόλης. “Μέχρι τώρα τι γινόταν; Υπήρχε ένα παιχνίδι που ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλον. Έβγαινε ο Δήμαρχος και έλεγε, «α, δεν είναι δικιά μου αρμοδιότητα. Είναι του Υπουργείου». Έβγαινε ο Χ Υπουργός και έλεγε, «α, δεν είναι δική μου, είναι του άλλου Υπουργού». Όλοι μαζί μετά τα βάζανε με την Περιφέρεια. Εμείς δεν θέλουμε να το παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Εμείς λέμε, ότι ο Δήμος πρέπει να είναι υπεύθυνος για όλα και υπόλογος για όλα».

Το προσφυγικό

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε όμως και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα: «Είναι ένα εθνικό πρόβλημα που απαιτεί μία εθνική λύση. Ουδείς από εμάς δικαιούται να θέλει να βγαίνει για οποιοδήποτε λόγο έξω απ’ την γενικότερη εικόναΠρακτικά θα πρέπει να υπάρχει μία δίκαιη και  αναλογική κατανομή σε όλη τη χώρα. Δεν μπορεί κάποιες περιοχές της χώρας, τα νησιά, κάποιες συγκεκριμένες γειτονιές της Αθήνας να σηκώνουν όλο το φορτίο και όλο το βάρος. Γιατί πού οδηγούμαστε; Στην Αθήνα οδηγούμαστε ουσιαστικά σε μία γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών. Και από την άλλη έχουμε νησιά, έχουμε τη Μόρια, που είναι σχεδιασμένη για 3.000 ανθρώπους και αυτή τη στιγμή έχει 12.000 – 13.000».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here