Αρχική Επιλεγμένα Αμαζόνιος: Οι φωτιές προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά

Αμαζόνιος: Οι φωτιές προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά

0
Αμαζόνιος πυρκαγιά

Οι αυξημένες πυρκαγιές που κατέκαψαν το τροπικό δάσος του Αμαζονίου έχει προκαλέσει αύξηση των περιστατικών αναπνευστικών προβλημάτων στα παιδιά στη Βραζιλία, καθώς ένα σύννεφο καπνού είχε καλύψει πολλές περιοχές της χώρας.

Περίπου 5.000 παιδιά ηλικίας εννέα ετών και κάτω χρειάστηκε να νοσηλεύονται κάθε μήνα την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου σε 36 περιοχές, «στο τόξο της αποψίλωσης» της Βραζιλίας, μια περιοχή που περικυκλώνει τον Αμαζόνιο, σύμφωνα με έρευνα του Oswaldo Cruz, ενός ινστιτούτου υγείας.

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών, με την έρευνα να συνδέει την αύξηση αυτή με τις πυρκαγιές.

Σχετικά με την έρευνα

ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ2

Η έρευνα εξέτασε περιπτώσεις μόνο για τον Μάιο και τον Ιούνιο, μήνες για τους οποίους υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, όταν ο αριθμός των πυρκαγιών ήταν κατά τι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Όμως το χρονικό αυτό διάστημα προηγείται της μεγάλης αύξησης των πυρκαγιών τον Αύγουστο, όταν ο αριθμός τους σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018.

Ο Κριστοβάο Μπαρσέλος, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι το λογικό συμπέρασμα είναι ότι με την αύξηση των πυρκαγιών μετά τον Ιούλιο θα αυξήθηκαν και τα περιστατικά αναπνευστικών προβλημάτων.

«Υπάρχει μια αλληλουχία που ξεκινά με την αποψίλωση, μετά έρχονται οι πυρκαγιές και τα αναπνευστικά προβλήματα», εξήγησε.

Σε περιοχές όπου καταγράφηκαν περισσότερες πυρκαγιές από το συνηθισμένο, ένα παιδί ήταν 36% πιο πιθανό να παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα, ανέφερε η έρευνα. Ο Μπαρσέλος πρόσθεσε ότι το 2% των παιδιών που χρειάστηκε να λάβουν θεραπεία πέθανε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here