Αρχική Υγεία - Διατροφή Το Μίσιγκαν απαγορεύει το άτμισμα με γεύσεις

Το Μίσιγκαν απαγορεύει το άτμισμα με γεύσεις

0
atmisma
Διαφήμιση

Το Μίσιγκαν είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει το άτμισμα με ηλεκτρονικό τσιγάρο που περιλαμβάνει υγρό αναπλήρωσης με γεύσεις (flavoured e-cigarettes).

Η απαγόρευση που θα ισχύσει μέσα στις επόμενες 30 ημέρες συνεπάγεται και την απαγόρευση πώλησης και διάθεσης μέσω φυσικών καταστημάτων και ιστότοπων, των σχετικών με το άτμισμα προϊόντων με γεύσεις.

Σύμφωνα με την κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γούιτμερ, «πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των παιδιών μας».

Το μέτρο θα διαρκέσει έξι μήνες με πιθανότητα να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με επιπλέον μέτρα κατά του ατμίσματος. Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, επίσης απαγόρευσε την παραπλανητική, όπως την χαρακτήρισε, εμπορική προώθηση προϊόντων που συνδέονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, καθώς οι διαφημίσεις περιγράφουν το άτμισμα ως «καθαρό» ή «ασφαλές», ακόμα και «υγιεινό».

«Έχουμε διαπιστώσει μία εκρηκτική άνοδο στον αριθμό των παιδιών που εκτίθενται σε προϊόντα ατμίσματος στο Μίσιγκαν» λέει ο Τζόνεϊ Κάλντουν, υπεύθυνος του τομέα υγείας του Μίσιγκαν. «Πρόκειται για μία κρίση στη Δημόσια Υγεία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Μέσα σε έναν χρόνο (από το 2017 μέχρι το 2018) ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων κατέγραψε αύξηση της τάξης του 78% στους μαθητές που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η συγκεκριμένη κίνηση από την κυβερνήτη του Μίσιγκαν είναι η τελευταία που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Τον Ιούνιο, το Σαν Φρανσίσκο έγινε η πρώτη αμερικανική πόλη που απαγόρευσε την πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και οι νομοθέτες του Κολοράντο πέρασαν παρόμοια απαγόρευση την περασμένη μόλις εβδομάδα.

Πηγή: Lifo

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροGreen Tank: Ζημιώνει τη χώρα ο λιγνίτης
Επόμενο άρθροYAHOO: Προβλήματα πρόσβασης σε όλο τον κόσμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ