Αρχική Ενέργεια Το …άγρυπνο μάτι του Υπ.Ανάπτυξης πάνω από τις τιμές των καυσίμων

Το …άγρυπνο μάτι του Υπ.Ανάπτυξης πάνω από τις τιμές των καυσίμων

0
πετρέλαιο
Διαφήμιση

Η επίδραση που ενδέχεται να έχουν στην εσωτερική αγορά καυσίμων τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή, απασχολούν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση περιγράφει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής.

Τι κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης

  •  Πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους διασταύρωσης στοιχείων τιμών μεταξύ των δηλωθεισών στο πληροφοριακό σύστημα «FUEL PRICES» τιμών και των πραγματικών τιμών αντλίας.
  • Κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποιούν κυλιόμενους ελέγχους στην Αττική.
  • Ενημερώνεις τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες Ανάπτυξης των Περιφερειών προκειμένου οι μηχανισμοί ελέγχου να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών.
  • Έχει συστήσει ad hoc ομάδα για την παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση των διεθνών τιμών.
  • Το τμήμα Παρατηρητηρίων Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή επεξεργάζεται καθημερινά τα στατιστικά στοιχεία της εξέλιξης των τιμών και την τελική τιμή τους στον καταναλωτή.

Δεν παρατηρούνται αποκλίνουσες τιμές

Το υπουργείο σημειώνει πάντως ότι προς το παρόν η αγορά κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν παρατηρούνται αποκλίνουσες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Ωστόσο οι καταναλωτές που θα παρατηρήσουν τυχόν φαινόμενα παραπλάνησης καλούνται να απευθυνθούν στο «1520» και στο e-mail 1520@efpolis.gr .

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here