Αρχική Περιβάλλον Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το 12ο Animasyros 2019 στη Σύρο

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το 12ο Animasyros 2019 στη Σύρο

0
Syros 2
Διαφήμιση

Με την ευγενική υποστήριξη και την αιγίδα του ΕΟΤ διοργανώνεται και φέτος στην Σύρο το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινούμενων Σχεδίων Animasyros 2019, που πραγματοποιείται έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο ΕΟΤ στηρίζει τη σημαντική αυτή εκδήλωση από το 2014 , στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του Οργανισμού για την προβολή του πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας στο εξωτερικό και ειδικότερα σε κοινότητες και άτομα υψηλού μορφωτικού  επιπέδου, που λειτουργούν ως πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό μέσα από την  επικοινωνιακή διάχυση “word of mouth’’.

Πρόκειται για ένα από τα 20 σημαντικότερα παγκοσμίως φεστιβάλ για την τέχνη της εμψύχωσης (animation) και πραγματοποιείται στην Σύρο Κυκλάδων από το 2008.  Είναι δε το σημαντικότερο και μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ του είδους στην Ελλάδα, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον και στην αειφορία και έχει τίτλο «AnimaGreen».

Syros

Τιμώμενες χώρες του φεστιβάλ θα είναι η Σουηδία και το διεθνές ανερχόμενο στο τομέα της χρηματοδότησης παραγωγών Αζερμπαϊτζάν, ενώ παράλληλα θα προβληθούν αμερικάνικες ταινίες κινούμενων σχεδίων στο πλαίσιο του αφιερώματος “American Animation Panorama“.

Συνολικά θα προβληθούν περισσότερες από 234  ταινίες κινούμενων σχεδίων από 30 χώρες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Το εν λόγω Φεστιβάλ, το οποίο είναι  μέλος του Ευρωπαϊκού προγράμματος για τα Φεστιβάλ (EFFE – Europe for FestivalsFestivals for Europe) παρακολουθούν κάθε χρόνο, πάνω από 1.300 καλλιτέχνες και 60.000 μοναδικοί επισκέπτες.

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.moveitmag.gr/nea/animasyros-2019-ta-highlights-tis-fetinis-diorganosis/61267

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙσχυρός σεισμός στην Αλβανία – Αισθητός και στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΚΑΠΕ: 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Ενεργειακή Μετάβαση στη Ρόδο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ