Αρχική Περιβάλλον Θαλάσσιος ίππος βύθισε σκάφος στον Αρκτικό Ωκεανό

Θαλάσσιος ίππος βύθισε σκάφος στον Αρκτικό Ωκεανό

0
thalassios ippos
Διαφήμιση

Σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα νεογνά του, ένας θηλυκός θαλάσσιος ίππος, επιτέθηκε και βύθισε ένα μικρό αποβατικό σκάφος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στον Αρκτικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το θηλυκό θηλαστικό προστάτευε τα μωρά του όταν εμβόλισε το σκάφος που μετέφερε μία ομάδα επιστημόνων στις ακτές της Αρκτικής, όπως αναφέρει το CNN. Οι επιστήμονες ήταν μέλη μίας κοινής αποστολής του Northern Fleet, του στόλου της Ρωσίας στον Αρκτικό Ωκεανό, και του Russian Geographical Society (RGO).

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στις ακριβείς και καλά συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού του Northern Fleet «που κατάφεραν να απομακρύνουν το σκάφος από τα θηλαστικά χωρίς ωστόσο να τα πληγώσουν». Το Russian Geographical Society, σε ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε ότι το σκάφος βυθίστηκε και διευκρίνισε ότι οι επιβαίνοντες έφθασαν σώοι στην ακτή.

Το Russian Geographical Society πρόσθεσε: «πρόσφατα γράψαμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα μέλη της αποστολής. Άγρια ζώα, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες. Το περιστατικό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι κανείς δεν περιμένει τους ανθρώπους στον Αρκτικό Ωκεανό».

Η κοινή αποστολή αναπτύσσεται γύρω από το αρχιπέλαγος Φραντς Γιόζεφ για να ερευνήσει την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής αλλά και να πραγματοποιήσει γεωλογικές έρευνες. Παράλληλα χαρτογραφεί ιστορικές εξερευνήσεις όπως του αξιωματικού του στρατού της Αυστροουγγαρίας Julius von Payer το 1874, και του Αμερικανού Walter Wellman το 1898.

Πηγές: Lifo, CNN, Βusiness Ιnsider, Russian Geographical Society

Διαφήμιση