Αρχική Ειδήσεις Τέλος οι διαφημιστικές πινακίδες από την Περιφέρεια Αττικής

Τέλος οι διαφημιστικές πινακίδες από την Περιφέρεια Αττικής

0
diafimistikes pinakides 2
Διαφήμιση

Την πρόθεση του να αλλάξει ριζικά πρόσωπο η Περιφέρεια Αττικής και να μην υπάρχει καμία ανοχή στο φαινόμενο της τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Στόχος είναι, να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο, που εκτός από την περιβαλλοντική ρύπανση απειλεί και την ασφάλεια των οδηγών.

Ο κ. Πατούλης συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπυρίδωνα Κοκκινάκη, του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας, Γ. Σελίμη, υπηρεσιακών στελεχών, δημάρχων και εκπροσώπων τους.

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των οδηγών και η προστασία της υγείας των πολιτών, αποτρέποντας τροχαία ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, είτε γιατί αποσπούν την προσοχή των οδηγών, είτε γιατί μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα από την πτώση τους, εξαιτίας έκτακτων καιρικών φαινομένων», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι όποιος δεν συμμορφώνεται «θα τον καταγγέλλουμε και θα πηγαίνει στον εισαγγελέα, ενώ θα επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, να το κάνει νόμιμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συνδράμει τους Δήμους στην προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου, επισημαίνοντας ότι θα αναλάβει «όπου δεν μπορούν, την απομάκρυνση πινακίδων από εθνικές οδούς και μεγάλες λεωφόρους».

Ο κ. Πατούλης καταλήγοντας, χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνάντηση με τους δημάρχους με τους οποίους θα βάλουμε ένα τέλος στο αδιέξοδο, με στρατηγική και συντονισμό χωρίς την παραμικρή ανοχή σε όσους επιμένουν εις βάρος της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών».

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν και οι δήμαρχοι Νίκαιας-Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, Αιγάλεω Γ. Γκίκας, Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου, Αλίμου Α. Κονδύλης, Παπάγου-Χολαργού Η. Αποστολόπουλου, καθώς και εκπρόσωποι ΟΤΑ.

diafimistikes pinakides

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here