Αρχική Καινοτομία Ένα …ρομπότ μαθαίνει στα παιδιά να αγαπάνε τις φυσικές επιστήμες

Ένα …ρομπότ μαθαίνει στα παιδιά να αγαπάνε τις φυσικές επιστήμες

0
Stimey
Διαφήμιση

Μπορεί ένα ρομπότ να καταφέρει ένα παιδί να αγαπήσει τα μαθηματικά και τη φυσική; Ο Stimey ισχυρίζεται ότι μπορεί!

Το χαριτωμένο ρομποτάκι, που παρουσιάζεται πρώτη φορά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020, έχει ως στόχο να παρακινήσει τα παιδιά να ακολουθήσουν τις θετικές επιστήμες. Ήδη έχουν κατασκευαστεί στην Ευρώπη 2.000 τέτοια ρομπότ, τα 300 από τα οποία θα φιλοξενηθούν στις τάξεις των ελληνικών σχολείων.

Ο νέος …συμμαθητής

robot Stimey

Πώς λειτουργεί; Όπως εξηγεί στο ka-business.gr ο Δημήτρης Αγγελούδης, υπεύθυνος σχεδίασης και ανάπτυξης τεχνολογικών εφαρμογών της ακαδημίας ρομποτικής ΠΑΜΑΚ, ο Stimey έρχεται σαν… ένας καινούργιος συμμαθητής σε μία ομάδα μαθητών και τους καθοδηγεί, τους βοηθά να εντρυφήσουν στις θετικές επιστήμες, στα μαθηματικά, στη φυσική και στη χημεία. Μετατρέπεται, με άλλα λόγια σε έναν πολύτιμο βοηθό για τα παιδιά προκαλώντας τους θετικά συναισθήματα και εντυπώσεις, όταν κάνουν τις σχετικές ασκήσεις.

Το ρομποτάκι Stimey έχει πάρει το 3ο παγκόσμιο βραβείο καλύτερης σχεδίασης τεχνολογικών εφαρμογών στην εκπαίδευση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πέντε χώρες: η Ελλάδα, η Ισπανία, η Λευκορωσία, η Φινλανδία και η Γερμανία.

Διαφήμιση