Αρχική Περιβάλλον Με στελέχη του ΕΔΣΝΑ συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με στελέχη του ΕΔΣΝΑ συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

0
edsna 1
Διαφήμιση

Με στελέχη του ΕΔΣΝΑ, συναντήθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκκρεμότητες, τις ανάγκες αλλά και την πρόοδο των παρεμβάσεων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική.

Λόγω των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ της Φυλής, ο κ. Πατούλης ζήτησε από όλα τα υπηρεσιακά στελέχη επιτάχυνση των διαδικασιών, αποφασιστικότητα και διάθεση σύνθεσης και συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Ο κ.Πατούλης τόνισε πως «το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων αποτελεί εθνική υπόθεση. Οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε με συνέπεια, σοβαρότητα και υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, στο ύψος των περιστάσεων».

«Το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων είναι πάνω από κομματικές ταυτότητες και ιδεοληψίες», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα που απαιτεί άμεση και σοβαρή αντιμετώπιση γι’ αυτό και περιμένει, όπως είπε, «τις απόψεις και τις προτάσεις σας».

edsna

Στη συνάντηση μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης, το μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ και της ΚΕΔΕ, Ν. Χιωτάκης, και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Συνδέσμου, Γ. Ζαχαρόπουλος.

Από την πλευρά τους, οι διευθυντές του Συνδέσμου παρουσίασαν το πώς έχει διαμορφωθεί έως τώρα η κατάσταση στον τομέα τους και αναφέρθηκαν σε εκκρεμότητες αλλά και ανάγκες οι οποίες εστιάζονται στην έλλειψη προσωπικού (χειριστές μηχανημάτων-εργάτες) και εξοπλισμού.

Ο κ. Πατούλης διαμήνυσε πως οι πολίτες θέλουν ριζικές λύσεις χωρίς χρονοτριβές.

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε, σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος και τους 66 Δήμους της Αττικής, ένα αποτελεσματικό σχέδιο με έμφαση στην ανακύκλωση, την ενημέρωση του κοινού, αλλά και την εκπαίδευση στα σχολεία», τόνισε και πρόσθεσε: «Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά με εποικοδομητική συνεργασία και υιοθετώντας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, πιστεύω ότι θα θεραπεύσουμε τις παθογένειες, δίνοντας λύσεις προς όφελος των πολιτών».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠέντε νεκροί στις Μπαχάμες από τον Τυφώνας Ντόριαν
Επόμενο άρθροΤα μέτρα ενόψει Brexit συζητήθηκαν στο υπουργείο Τουρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ