Αρχική Περιβάλλον Στα χέρια της Περιφέρειας Αττικής το Πάρκο Τρίτση. Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι

Στα χέρια της Περιφέρειας Αττικής το Πάρκο Τρίτση. Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι

0
Πάρκο Τρίτση
Διαφήμιση

Στην Περιφέρεια Αττικής “περνάει” το Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

“Το Πάρκο Τρίτση παύει να είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Με ορατή και διακριτή συμμετοχή των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού”, δήλωσε ο Υπουργός μετά από συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, και τους δημάρχους των όμορων δήμων Νίκο Ζενέτο και Σταύρο Τσίρμπα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή σχετική τροπολογία.

Το ΥΠΕΝ δεν είναι διαχειριστής πάρκων

Πάρκο Τρίτση

“Η δουλειά των υπουργείων δεν είναι να είναι διαχειριστές πάρκων. Τα υπουργεία έχουν επιτελικό ρόλο. Δεν αποκτούν ειδικό βάρος οι υπουργοί όταν φορτώνονται αρμοδιότητες και ειδικά τέτοιου είδους αρμοδιότητες. Ειδικό βάρος οι υπουργοί και τα υπουργεία αποκτούν όταν επιτελούν τον επιτελικό τους ρόλο” διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης στο ίδιο πλαίσιο. “Πρέπει να υιοθετήσουμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Η συμμετοχή της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των πάρκων είναι κομβικής σημασίας και έχει σίγουρα προστιθέμενη αξία” πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το Υπουργείο αυτή τη στιγμή έχει περίπου 15 εποπτευόμενους φορείς και 37 πάρκα σε όλη την Ελλάδα. “Μόνο ο διορισμός των διοικητικών συμβουλίων απαιτεί πάρα πολλές ανθρωποώρες” είπε χαρακτηριστικά.

Χρηματοδότηση

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, διευκρινίστηκε ότι όσα χρήματα διέθετε για το σκοπό αυτό το Υπουργείο, θα πάνε στην Περιφέρεια.

“Ας ακολουθήσουμε ένα δρόμο κοινής λογικής, ένα δρόμο καλών πρακτικών. Κανείς δεν έχει τη μαγική συνταγή. Ασφαλώς ο κ. Πατούλης και οι Δήμοι θα κριθούν από τη διαχείριση που θα κάνουν. Αλλά, εξ’ ορισμού, ένα τέτοιο ζήτημα αντιμετωπίζεται πολύ καλύτερα από την αυτοδιοίκηση από ότι από την κεντρική κυβέρνηση”, επισήμανε ο υπουργός.

Η Περιφέρεια

Πάρκο Τρίτση

“Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική περιφέρεια υγείας, ευζωίας και να είμαστε σε θέση να δίνουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, 

“Θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρεμβάσεις προκειμένου το Πάρκο να γίνει λειτουργικός χώρος αναψυχής, αλλά και κέντρο ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών μας, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα” συμπλήρωσε.

Οι δήμαρχοι

Πάρκο Τρίτση

Όσο για τους δημάρχους (υπενθυμίζουμε ότι το Πάρκο Τρίτση έχει αποτελέσει μήλον της έριδος μεταξύ των δήμων και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που έχει σήμερα την εικόνα αυτή), ο μεν Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το σχήμα που θα ακολουθηθεί θα λειτουργήσει προς όφελος του πάρκου και “δεν θα ξαναδούμε αυτά τα φαινόμενα που είδαμε φέτος το καλοκαίρι, πέρσι το καλοκαίρι και κάθε φορά”.

Ο δε Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, χαρακτήρισε την απόφαση ως τη βέλτιστη δυνατή λύση και εξέφρασε την ελπίδα ότι το πάρκο θα αναβαθμιστεί άμεσα και θα δοθεί “όπως αξίζει στους πολίτες των δύο δήμων αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου”.

Α.Χ.

 

Διαφήμιση