Αρχική Καταστροφές Ε. Λέκκας: Αναμενόμενος ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

Ε. Λέκκας: Αναμενόμενος ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

0
σεισμός στην Κωνσταντινούπολη
Διαφήμιση

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ έπληξε στις 2 μμ. την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε επίκεντρο 66 χλμ. δυτικά της πόλης και έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Ο σεισμός είχε διάρκεια πάνω από 18 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί και οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να παραμείνουν εκτός των κτιρίων τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

«Αναμενόμενο» χαρακτήρισε τον σεισμό στην Τουρκία ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας.

«Ο σεισμός σημειώθηκε σε ένα κομμάτι του ρήγματος της Ανατολίας, στο οποίο δεν υπάρξει δραστηριότητα τα τελευταία 200 χρόνια. Βασικά περιμέναμε μεγαλύτερο σεισμό, της τάξεως των 7 βαθμών, αλλά εκδηλώθηκε αυτός των 5,8 Βεβαίως, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα είναι η συνέχεια της σεισμικής εξέλιξης για την Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ήδη προετοιμαστεί για ένα μεγάλο σεισμό», είπε στο Newsbomb.gr ο κ. Λέκκας.

Διαφήμιση