Αρχική Ειδήσεις Προωθείται η ίδρυση Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Αυθεντικότητας προϊόντων

Προωθείται η ίδρυση Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Αυθεντικότητας προϊόντων

0
elliniko proion
Διαφήμιση

Σε συνάντηση που είχαν πανεπιστημιακοί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, συζητήθηκε η προοπτική ίδρυσης Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Αυθεντικότητας των ελληνικών προϊόντων και ανάπτυξης ψηφιακών βιβλιοθηκών προϊόντων εθνικής προτεραιότητας όπως το ελαιόλαδο, το γάλα, η φέτα, το μέλι και το κρασί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

  • ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος,
  • ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας και Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ιδρύματος Νικόλαος Θωμαΐδης και
  • ο καθηγητής Κλινικής Βιοχημείας και Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Ανδρέας Σκορίλας.

authentikotita

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, θα αποδίδεται μια «ψηφιακή ταυτότητα» σε κάθε αγροτικό προϊόν και θα συνδέεται με την ποικιλία, την προέλευση, τις παραγωγικές διαδικασίες και το περιεχόμενο των βιοδραστικών (όπως π.χ. αντιοξειδωτικά) και ωφέλιμων ενώσεων που περιέχουν, ώστε να προωθούνται προϊόντα με ισχυρισμό υγείας.

Όπως πρόσθεσαν οι πανεπιστημιακοί η τεκμηρίωση της αυθεντικότητας και η ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο του μετασχηματισμού της αγροτικής οικονομίας.

Πηγή: Καθημερινή

Διαφήμιση