Αρχική Επιχειρείν ΟΤΕ: Στους κορυφαίους παγκοσμίως για 11η χρονιά στη βιώσιμη ανάπτυξη

ΟΤΕ: Στους κορυφαίους παγκοσμίως για 11η χρονιά στη βιώσιμη ανάπτυξη

0
OTE
Διαφήμιση

Στους διεθνείς δείκτες FTSE4Good, που αποτελούν σημαντικό εργαλείο για κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις αξιολογώντας εισηγμένες εταιρείες σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, συγκαταλέγεται για 11η χρονιά ο ΟΤΕ. 

Με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια του FTSE4Good, ο Όμιλος ξεχώρισε για τις επιδόσεις του στην κοινωνία, το περιβάλλον και την εταιρική διακυβέρνηση. Η αξιολόγηση αυτή τον κατατάσσει ανάμεσα στις 36 εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τις συνολικά 8 ελληνικές, που περιλαμβάνονται στον δείκτη FTSE4Good Emerging.

OTE Sustainability Report 2018 Business

«H έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης είναι άρρηκτα δεμένη με την επιχειρηματικότητα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να λειτουργούν υπεύθυνα, αναζητούν διαρκώς τρόπους ώστε να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των επόμενων γενιών. Στον Όμιλο ΟΤΕ, η στάση αυτή είναι καθημερινή μας πρακτική. Αξιοποιώντας την τεχνολογία και τα οφέλη της για τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους, την ίδια την κοινωνία και το περιβάλλον, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ

Οι αρχές και πρακτικές της Βιώσιμης Ανάπτυξης διέπουν το σύνολο της λειτουργίας του Ομίλου ΟΤΕ, από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναπτύσσει για τους πελάτες του, μέχρι τις επενδύσεις του σε δίκτυα νέας γενιάς και τεχνολογίες, τα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, αλλά και τις δράσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο ΟΤΕ συμμετέχει σε πλήθος διεθνών δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης και αξιολογείται από φορείς  κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων, βελτιώνοντας συνεχώς την κατάταξή του, όπως αποτυπώνεται στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2018.

FTSE4Good Emerging

Ο δείκτης FTSE4Good Emerging περιλαμβάνει πάνω από 530 εταιρείες από 23 αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως.

Η σειρά δεικτών FTSE4Good, που δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιας εμβέλειας πάροχο χρηματιστηριακών δεικτών, FTSE Russell (επωνυμία της συνεργασίας μεταξύ της FTSE International Limited και της Frank Russell Company), έχει σχεδιαστεί ώστε να μετρά την επίδοση των εταιρειών στην εφαρμογή σημαντικών πρακτικών στους τομείς:

  • του περιβάλλοντος,
  • της κοινωνίας και
  • της εταιρικής διακυβέρνησης.

FTSE4Good

Διαφήμιση