Αρχική Επιλεγμένα Προχωρά το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης

Προχωρά το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης

0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαφήμιση

H ολοκλήρωση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) της Θεσσαλονίκης, ήταν το θέμα της συνάντησης του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου και του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, με την επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, τη διοίκηση της ΔΕΘ, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ στη Θεσσαλονίκη.

Χρονοδιάγραμμα

Θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος

Στη συνάντηση οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, σύμφωνα με το οποίο το Σχέδιο ΠΔ έγκρισης του ΕΧΣ θα έχει διαμορφωθεί και αποσταλεί στο ΣτΕ έως το τέλος του 2019.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τις νέες κτιριακές υποδομές στη ΔΕΘ θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Αναβάθμιση ΔΕΘ

ΔΕΘ1

Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ΔΕΘ σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο για την οποία δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πολεοδομική ανασυγκρότηση της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here