Αρχική Επιλεγμένα Πράσινο Ακρωτήριο: 163 δελφίνια ξεβράστηκαν και πέθαναν σε παραλία

Πράσινο Ακρωτήριο: 163 δελφίνια ξεβράστηκαν και πέθαναν σε παραλία

0
delfinia
Διαφήμιση

Μέσα στην εβδομάδα, 163 δελφίνια ξεβράστηκαν και πέθαναν σε παραλία στο Πράσινο Ακρωτήριο, παρά τις προσπάθειες των ειδικών και εθελοντών να τα οδηγήσουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση BIOS Cape Verde, συνολικά 163 «πεπονοκέφαλα» δελφίνια ξεβράστηκαν σε παραλία της νήσου Boa Vista.

Περίπου 100 αξιωματούχοι, ντόπιοι και τουρίστες τραβούσαν τα δελφίνια πίσω στα βαθιά, με τις άκαρπες προσπάθειες τους να διαρκούν ώρες. Λιγότερα από 20 δελφίνια επέστρεψαν στα βαθιά και τα υπόλοιπα 136 πέθαναν και θάφτηκαν στο νησί.

Μπουλντόζες έσκαψαν και έριξαν μέσα στους λάκκους τα άτυχα πλάσματα που πέθαναν κάτω από αδιευκρίνιστες, μυστηριώδεις συνθήκες. Οι εναέριες εικόνες που μετέδωσε το CBS είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Επιστήμονες προσπαθούν τώρα να κατανοήσουν τις αιτίες που οδήγησαν τα δελφίνια στον θάνατο. Για την ώρα, εργαστηριακοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη, σε 50 δείγματα ιστού που περισυνέλεξαν από τα θηλαστικά. Οι ειδικοί πήραν ολόκληρα 4 από τα νεκρά δελφίνια, τα οποία κατέψυξαν με ειδική μέθοδο ώστε να μελετηθούν πιο αναλυτικά.

Ισπανοί υδροβιολόγοι από το πανεπιστήμιο του Λας Πάλμας στα Κανάρια έσπευσαν λίγο αργότερα στο νησί για τις νεκροψίες. Το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο ούτε περιορισμένο γεωγραφικά με εκατοντάδες δελφίνια να συμπεριφέρονται αναλόγως, φέτος και σε ακτές του Κόλπου.

Οι συντριπτικά μεγαλύτεροι αριθμοί από προηγούμενες χρονιές, αναγκάζουν τους επιστήμονες να εξερευνήσουν όλα τα πιθανά αίτια: από τη ρύπανση των υδάτων και τις πετρελαιοκηλίδες μέχρι την έκθεση σε γλυκό νερό που ενδέχεται να μεταφέρει χημικές ουσίεςαπόβλητα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here