Αρχική Επιλεγμένα Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού: Ο Ελληνικός Τουρισμός σε στέρεες βάσεις

Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού: Ο Ελληνικός Τουρισμός σε στέρεες βάσεις

0
ΕΟΤ 3
Διαφήμιση

Αισιόδοξα μηνύματα για την αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε αυτή την εβδομάδα με την κατάρρευση του Βρετανικού τουριστικού ομίλου Thomas Cook, απεύθυνε η ελληνική τουριστική ηγεσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται και στη χώρα μας συνεχώς από το 1980.

Θέμα του φετινού εορτασμού η βιώσιμη  ανάπτυξη και η ενίσχυση της απασχόλησης στον Τουρισμό, υπό τον τίτλο “Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους“.

theoxaris 2Και όπως ανέφερε στο μήνυμα του ο υπουργός Τουρισμού κ.  Χάρης Θεοχάρης «Χρέος και ευθύνη πλέον είναι να χτίσουμε πάνω στη δυναμική του τουρισμού για την Ελλάδα και τον εργαζόμενο. Μέσα από νέες πολιτικές να βοηθήσουμε τον κλάδο να παράγει περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με έμφαση στους νέους μας. Ο ρόλος της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και της συνεργατικότητας, θα είναι βασικός σε αυτήν την προσπάθεια.

Για να δημιουργήσουμε τις δουλειές του μέλλοντος στον τουρισμό, για να δώσουμε ώθηση στις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες του κλάδου, για να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα, θα ακολουθήσουμε ολιστική προσέγγιση, από κοινού με όλους τους συμμέτοχους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς».

konsolasΣτο δικό του μήνυμα ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι:

«Ο Τουρισμός είναι η δημιουργική Ελλάδα, που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο» και ότι «Για την Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της ανάπτυξης και της δημιουργίας»

Ο κ. Κόνσολας σημειώνει ότι ευθύνη της πολιτείας είναι να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει να είναι ο τουρισμός το μεγάλο και συγκριτικό πλεονέκτημα αυτής της χώρας με τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και την προσέλκυση επενδύσεων μεγάλης κλίμακας, με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ουσιαστική αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης, όπως καταλήγει.

gerekouΣε ανάλογο πνεύμα και η πρόεδρος του ΕΟΤ κα. Άντζελα Γκερέκου σημειώνει ότι «Για την Ελλάδα ο τουρισμός αποτελεί βασικό μέρος του εγχώριου ΑΕΠ και συντελεί τα μέγιστα στην οικονομική κατάσταση της χώρας, και για αυτό είναι προτεραιότητα να υπάρχουν καλοί και παραγωγικοί όροι απασχόλησης στον τουριστικό τομέα, καθώς και βελτίωση της εκπαίδευσης».

fragkakisΟ Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης σημειώνει ότι «Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού φέτος γιορτάζεται στη σκιά της κρίσης της Thomas Cook», επισημαίνοντας, ότι «η Ελλάδα έχει στέρεες βάσεις στον Τουρισμό και θα ξεπεράσει και αυτό το σκόπελο με σχέδιο και πολλή δουλειά».

Εορτασμός στο Σύνταγμα

Με αφορμή την ημέρα γιορτής, από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα η κεντρική εκδήλωση εορτασμού στην πλατεία Συντάγματος, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό.

ΕΟΤ 1

Στη μέση της πλατείας στήθηκε μια τεράστια γιγαντοοθόνη που «έπαιζε» από το πρωί  τα πολυβραβευμένα βίντεο του ΕΟΤ ενώ πλήθος κόσμου κυρίως ξένοι τουρίστες έσπευσαν να βγουν φωτογραφίες που έκαναν το γύρω το κόσμου μέσω  social media,  στην εξέδρα και τα περίπτερα του ΕΟΤ και της εταιρείας Τουριστικής προβολής του Δήμου Αθηναίων.

ΕΟΤ 2

Στα περίπτερα μοιράστηκαν ενημερωτικό υλικό, μπλουζάκια, καπελάκια και τσάντες ενώ όσοι πέρασαν από το Σύνταγμα είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κλήρωση για 2 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια εντός της Επικράτειας.

eot lianos

Στο πλαίσιο του εορτασμού, οι υπηρεσίες του Υπουργείου φρόντισαν να υπάρχει ελεύθερη είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης από τις 9 το πρωί  έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Επίσης, από τις 5 το απόγευμα  έως τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας ήταν ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΕΟΤ 3

Φωτογραφίες: Ecozen.gr

Σχετικά Άρθρα:

Παγκόσμια Hμέρα Τουρισμού: Στη σκιά της Thomas Cook η Ελλάδα… αντιστέκεται – Μέτρα για την κάλυψη των τουριστών

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here