Αρχική Μεταφορές Ο Σεπτέμβρης θα είναι καθοριστικός για τα ΜΜΜ της Αθήνας

Ο Σεπτέμβρης θα είναι καθοριστικός για τα ΜΜΜ της Αθήνας

0
MMM
Διαφήμιση

Ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός σε ότι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς στοίχημα της κυβέρνησης είναι η δραματική βελτίωση των ΜΜΜ.

Όπως αναφέρει το athenstransport, οι αλλαγές θα φέρουν την σφραγίδα του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο προανήγγειλε πως θα γίνουν άμεσες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι προκειμένου να επισκευαστούν και να επιστρέψουν στους δρόμους περισσότερα ακινητοποιημένα λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται η επισκευή περίπου 100 λεωφορείων. Σήμερα, τα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια είναι περίπου 750, από 1.374 ενεργά οχήματα. Ίδιο σκηνικό επικρατεί και στα Τρόλεϊ, καθώς κυκλοφορούν μόλις 88 από τα συνολικά 273 ενεργά.

Ίδιο η κατάσταση και στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπου αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν:

  • 11 συρμοί στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) από τους 34 ενεργούς
  • 21 συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του μετρό από τους 40 ενεργούς
  • 15 οχήματα στο τραμ από τα 23 ενεργά

Επιστρέφουν τα χειμερινά δρομολόγια

  • Λεωφορεία & Τρόλεϊ: Μαζί με το άνοιγμα των σχολείων, είτε 9 είτε 11 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα ισχύει το πρόγραμμα Θερινό Ι (αν και άλλαξε από Θερινό ΙΙ δεν αναφέρεται με την ονομασία του στην εφαρμογή της τηλεματικής).
  • Μετρό: Από σήμερα 2 Σεπτεμβρίου. Επισήμως, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 4′ – 4,5′ τις ώρες αιχμής.
  • ΗΣΑΠ: Από Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Τα χειμερινά δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 6′ τις καθημερινές (αυτή την εβδομάδα ανά 7,5′).
  • Τραμ: Κανονικά από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Αυτή την εβδομάδα, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 17′ – 20′. Ενδεχομένως αυτές οι συχνότητες να παραμείνουν και τον φετινό χειμώνα (τον περασμένο η επίσημη συχνότητα ήταν ανά 15′).

Πηγή: athenstransport.gr

Διαφήμιση