Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Νομοσχέδιο για την απαγόρευση του φουά γκρα στη Νέα Υόρκη

Νομοσχέδιο για την απαγόρευση του φουά γκρα στη Νέα Υόρκη

0
foua gra
Διαφήμιση

Το Συμβούλιο της Νέας Υόρκης σκέφτεται να απαγορεύσει το φουά γκρα, καθώς η διαδικασία παραγωγής του είναι σκληρή για τις πάπιες και τις χήνες από τις οποίες προέρχεται.

Το γαλλικό έδεσμα σερβίρεται σε πολλά από τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, όμως τα ζώα αναγκάζονται να τρέφονται καταναγκαστικά μέσω ενός σωλήνα που μπορεί να διογκώσει το ήπαρ έως και 10 φορές το κανονικό του μέγεθος.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση σε μερικούς μήνες, ζητά να απαγορευθεί οριστικά η πώληση φουά γκρα. Το νομοσχέδιο που εισήγαγε η Carlina Rivera, μέλος του συμβουλίου έχει τη στήριξη του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο και πολλών άλλων συμβούλων.

Αν το νομοσχέδιο περάσει, τότε το πρόστιμο για την παραβίαση θα φτάνει τα 1000 δολάρια ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο φυλάκισης.

foua gra 1

Ανάμεσα στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης που σερβίρουν φουά γκρα είναι το γαλλικό εστιατόριο Le Coucou με αστέρι Michelin. Ο σεφ Daniel Rose είπε ότι αν και τάσσεται υπέρ αυστηρότερων κατευθυντήριων γραμμών για τη συνολική παραγωγή τροφίμων, χρειάζεται περισσότερη προσοχή πριν εκδοθεί μια οριστική απαγόρευση για ένα μόνο προϊόν.

Εάν η Νέα Υόρκη περάσει την απαγόρευση, θα βάλει την πόλη στη λίστα μαζί με την Καλιφόρνια, η οποία έχει απαγορεύσει σε όλη την πολιτεία την παραγωγή και πώληση φουά γκρα.

Το Σικάγο πέρασε μια απαγόρευση το 2006, αλλά ανατράπηκε δύο χρόνια αργότερα. Εκτός από πολιτείες των ΗΠΑ, η Βρετανία, το Ισραήλ και η Ινδία έχουν όλες απαγορεύσεις πώλησης ή παραγωγής.

Διαφήμιση