Αρχική Καταστροφές Νέα Μάκρη: Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε τα χαράματα

Νέα Μάκρη: Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε τα χαράματα

0
φωτιά
Διαφήμιση

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για την έβδομη φωτιά που ξεσπάει πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. “Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Μεγάλη κινητοποίηση

Αμαζόνιος πυρκαγιά

Η πυρκαγιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια, αλλά ευτυχώς στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και η Ελληνική Αστυνομία.

«Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προσέθεσε.

Ενδείξεις για εμπρησμό

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», υποστήριξε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύουν κατοικίες. «Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτό αρχείου)

Διαφήμιση