Αρχική Επιλεγμένα Γιατροί απ’ όλο τον κόσμο εκπαιδεύονται στο ΑΠΘ

Γιατροί απ’ όλο τον κόσμο εκπαιδεύονται στο ΑΠΘ

Οι γιατροί εκπαιδεύονται στα Πειραματικά Χειρουργεία Οφθαλμολογίας σε συνθήκες προσομοίωσης στις νεώτερες οφθαλμολογικές επεμβάσεις.
0
apth

Στα Πειραματικά Χειρουργεία Οφθαλμολογίας που πραγματοποιούνται στη Σχολή Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, έρχονται γιατροί από όλο τον κόσμο για να εκπαιδευτούν σε συνθήκες προσομοίωσης στις νεώτερες οφθαλμολογικές επεμβάσεις.

Η εκπαίδευση γίνεται με τη χρήση ματιών χοίρων στα οποία γίνονται κάθε είδους χειρουργικές επεμβάσεις με στόχο τη χειρουργική προετοιμασία των ιατρών, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος των Πειραματικών Χειρουργεία Οφθαλμολογίας , καθηγητής Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, Βασίλης Καραμπατάκης.

«Η προ-εκπαίδευση των οφθαλμιάτρων, προτού να εισέλθουν στο πραγματικό χειρουργείο, έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ένα απαραίτητο στάδιο προετοιμασίας των νέων ιατρών αλλά και εκείνων που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους σε έναν χειρουργικό τομέα» ανέφερε ο κ. Καραμπατάκης, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή και ήδη οι θέσεις του επόμενου προγράμματος του Δεκεμβρίου 2019 έχουν ήδη καλυφθεί από αιτήσεις από χώρες του εξωτερικού.

«Το γεγονός αυτό δείχνει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα του προγράμματος» σημείωσε ο κ. Καραμπατάκης, αναφέροντας, παράλληλα, ότι υπάρχει συμμετοχή και από Έλληνες που ειδικεύονται σε χώρες του εξωτερικού και έρχονται για τη χειρουργική τους άσκηση στο ΑΠΘ, αλλά και ειδικών γιατρών που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους πριν την εφαρμόσουν σε ασθενείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here